Cremet ærtesuppe med hvidvin
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | porre |
0.5 stk. | løg |
2 stk. | fed hvidløg |
2 kviste | frisk timian |
7 dl. | hvidvin |
700 g | frosne ærter |
100 g | babyspinat |
0.5 dl. | piskefløde |
- | citronsaft |
- | Lidt salt og peber |
7 dl. | hønsefond |
Tilbehør
- | cremefraiche |
- | røgede mandler |
- | frisk brøndkarse |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en gryde og steg hvidløg, porre, timian og løg klare og let møre over middel varme.
-
2Hæld hvidvin og fond på. Lad det simre over middel til høj varme i ca. 10 min., til grøntsagerne er møre. Tilsæt ærter og spinat, og lad det koge med 4 min. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken.
-
3Smag suppen til med fløde, salt, peber og citron, lidt ad gangen.
-
4Server suppen varm eller kold toppet med cremefraiche, røgede mandler og frisk brøndkarse.