Sprøde kranse med marcipan
JUL

Sprøde kranse med marcipan

Brug den færdige filodej til julens flotteste kager.
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Kranse

200 g marcipan
1 stk. æg
2 spsk. rosiner
1 tsk. kanel
25 g smør
2 stk ark filodej

Pynt

1 stk. æg
1 dl. hakkede mandler

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bradepande. Rør marcipan med ægget, og tilføj rosiner og kanel.
  2. 2
    Smelt smørret.
  3. 3
    Klip 5 centimeter af hvert stykke filoark fra. Ellers bliver kransene for store. Pensl smør på filostykkerne, og klip lige over, så du har fire rektangler.
  4. 4
    Fordel marcipan langs den korte side på hvert stykke. Rul stykkerne til pølser. Luk den ene ende ind i den anden ved at åbne dejen lidt op og lukke igen. Læg dem på bagepapir. Pensl med æg, og drys med mandler.
  5. 5
    Bag kagerne i cirka 25 minutter. Server dem gerne lune.