Stuvet kål
- 4 Personer
- 30 Minutes
Sovsen
25 g | smør |
4 spsk. | hvedemel |
5 dl. | fond/bouillon gerne hjemmelavet |
1 stk. | spidskål snittet i tynde strimler |
1 stk. | fennikel snittet i meget tynde strimler |
100 g | frisk spinat |
0.5 dl. | piskefløde |
- | salt og sort peber |
- | sukker et lille nip |
- | citronskal, revet tilsæt efter smag |
- | frisk brøndkarse til drys |
Tilbehør
- | fisk stegt |
- | frikadeller |
- | kylling |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i 2-3 min.
-
2Tilsæt væsken lidt ad gangen og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme.
-
3Hæld kogende vand over de snittede grøntsager, og lad dem trække i 2 min. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
-
4Tilsæt grøntsager til sovsen, og lad den simre, til konsistensen er let tyk og cremet (ca. 5 min.).
-
5Smag til med piskefløde, salt, peber, sukker og citronsaft og -skal. Server straks med et godt drys grofthakket brøndkarse!
Tip!
Varier kåltypen efter årstiden, prøv grønkål, savoykål eller hvidkål. Giv de grovere kåltyper en kort blanchering, inden de tilsættes sovsen.