Lav din egen pasta
Se her hvordan
Opskrift:
300 gram sigtet hvedemel
3 æg
1 knivspids salt
Hæld melet ud i en bunke på bordet - sørg for at have en ren overflade. Lav en fordybning i melet og hæld forsigtigt æg og salt ned i fordybningen.
Rør langsomt æggene ind i melet. Du kan bruge fingrene eller en gaffel.
Æg og mel æltes sammen til en ensartet masse. Tilføj eventuelt en smule vand eller mel, hvis dejen føles for tør eller for våd.
Ælt dejen godt til den føles blød og lind.
Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
Del dejen op i mindre bidder, så den er nemmere at rulle.
Rul hver lille klump dej ud med en kagerulle. Når dejen er rullet helt tyndt ud, foldes den på mindten og rulles igen helt tyndt ud. Gentag dette 5-6 gange. Det gør dejen mere elastisk og pastaen bedre.
Skær nu pastaen ud i strimler, og kog den 3-5 minutter i saltet vand.