Kåldolmere med svamp og okse
AFTENSMAD

Kåldolmere med svamp og okse

Kålklassikeren fyldes med en farsblanding af løg, oksekød og svampe. Bag dolmerne i en smurt ildfast form, så holder de på formerne.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. rødkål

Fars

400 g hakket oksekød(6-8%)
1 tsk. løg
150 g svampe
1 stk. æg
1 dl. piskefløde
2 spsk. sojasauce
1 spsk. friskhakket timian
- knust peber
2 spsk. olie
300 g sorte fuldkornsris Almindelige fuldkornsris kan også anvendes
1 stk. hokkaido græskar
lidt olie
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.  
  2. 2
    Sæt ovnen på 200 grader.  
  3. 3
    Skær stokken ud af kålen, og løsn cirka 12 kålblade. Skær lidt af den bredeste stilk fra hvert blad. Giv kålbladene et opkog i et minut, tag dem op og afdryp dem.  
  4. 4
    Kom kød i en skål. Hak løg og svamp fint, og bland farsen sammen, og bland farsen med æg, piskefløde, timian og sojasauce.
  5. 5
    Læg fars på hvert kålblad. Fold bladet om farsen, og rul det sammen.  
  6. 6
    Hvis bladene ikke er meget store, er det godt at lukke dem med halve trægrillspyd.
  7. 7
    Læg dem i en smurt ildfast form, og dryp olie henover. Bag kåldolmerne i cirka 35 minutter. Dæk dem med alufolie, hvis de bliver for mørke.  
  8. 8
    Kog risene efter anvisning.  
  9. 9
    Skær hokkaidogræskar i tynde både, og steg dem møre i olie på en pande. Krydr med salt.  
  10. 10
    Server kåldolmerne med ris og græskar.  

Tip!

Skift halvdelen af kødet ud med kogt ris.