En let og smagfuld sirup med liflig smag af hyldeblomster og citrus – brug den på alt, pandekager, i cocktails og over sommeren til jordbær og kager.
4 Personer
Til 1 flaske sirup
15 stk.
hyldeblomstskærme friske
1 stk.
citron i skiver tynde skiver
1 stk.
lime i skiver tynde skiver
0.5 l
vand
650 g
sukker
1.5 tsk.
Citronsyre tilpas mængde efter smag
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skyld forsigtigt hyldeblomsterne i koldt vand for at fjerne eventuelle insekter. Læg dem herefter i en bøtte sammen med citron og limeskiver.
2
Kom vand og sukker i en kasserolle og bring det i kog over medium varme. Lad det koge ind i ca. 10 min., til det er let tyknet. Smag det herefter til med citronsyre, en knivspids ad gangen. Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt blandingen på køl i 12-48 timer.
3
Si hyldeblomster og citrus fra og hæld siruppen på en ren, skoldet flaske.
4
Opbevar hyldeblomstsiruppen på køl, så holder den længst.