Chili sin carne
- 4 Personer
Ingredienser
1 dl. | sorte bønner, udblødte |
1 dl. | kidneybønner, udblødte |
1 stk. | løg, hakket |
2 stk. | fed hvidløg, hakkede |
1 stk. | gulerod, revet |
2 stk. | stilke bladselleri, finthakket |
- | olie til stegning |
2 spsk. | tomatpuré |
1 spsk. | chilipasta |
1 spsk. | frisk oregano, hakket |
2 tsk. | stødt spidskommen |
2 tsk. | stødt koriander |
3 dl. | vand |
- | Desuden: |
1 stk. | rød peberfrugt, i terninger |
1 stk. | squash, i terninger |
2 stk. | majskolber, kernerne |
- | olie til stegning |
6 stk. | tomater, i terninger |
2 dl. | vand |
- | salt og peber |
- | lidt sukker |
- | cremefraiche |
- | koriander, plukket |
- | rødløg, hakket |
1 stk. | lime, i både |
- | brød |
- | tabasco |
Sådan gør du
-
1Kog bønnerne hver for sig, til de er møre.
-
2Lad dem dryppe af i en sigte.
-
3Sautér løg, hvidløg, gulerod og selleri i olie i en stor gryde.
-
4De skal ikke tage farve, men steges lidt under omrøring.
-
5Tilsæt tomatpuré, chipotlepaste, oregano, spidskommen og koriander, og lad det stege lidt med.
-
6Tilsæt vand, og lad det hele koge i 8-10 minutter, til grøntsagerne er møre.
-
7Blend dem med en stavblender.
-
8Rist peberfrugter, squash og majskerner i lidt olie.
-
9Kom dem i gryden sammen med tomater, bønner og vand, og lad det simre i 10 minutter.
-
10Smag til med salt, peber og sukker, og servér straks med cremefraiche, koriander, løg, lime og brød.
-
11Du kan godt bruge dåsebønner til denne ret.
-
12Brug i alt 2 dåser, f.eks. sorte, kidney-, blackeyed peas, hvide eller pintobønner.
-
13Husk at skylle dem inden brug!