Cordon bleu med comté
AFTENSMAD

Cordon bleu med comté

Cordon bleu findes i mange varianter, men altid med kød, ost og skinke. Vi laver cordon bleu med kalveschnitzel, comté og lufttørret skinke. 
  • 4 Personer

Cordon bleu

4 stk. kalveschnitzler
8 stk. salvieblade
4 skiver comté
4 skiver lufttørret skinke
1 stk. æg
8 spsk. rasp
8 spsk. revet parmesan
- Salt & peber
- olie/smør

Salat

1 stk. blomkål
2 spsk. mandler, ristede
1 bundt bredbladet persille, finthakket
2 spsk. olivenolie
1 stk. økologisk citron (saft og skal)
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Bank/tryk schnitzlerne en smule ud, så overfladen bliver lidt større.
  2. 2
    Læg salvieblade, skinke og ost på den ene halvdel af hver schnitzel.
  3. 3
    Fold den anden del over, og hold evt. schnitzlerne sammen med en tandstikker.
  4. 4
    Slå ægget ud i en skål, og pisk det let sammen.
  5. 5
    Bland i en anden skål rasp, revet parmesan, salt og peber.
  6. 6
    Vend hver schnitzel i æg, dernæst i rasp.
  7. 7
    Steg dem i en blanding af olie og smør, indtil de er sprøde og gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
  8. 8
    Skær blomkål ud i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
  9. 9
    Hak mandlerne groft, og bland med blomkål og persille.
  10. 10
    Rør olie med citronskal og saft, og smag til med salt og peber.
  11. 11
    Vend dressingen rundt i salaten.
  12. 12
    12. Servér kartofler til.