Bagt torsk med bønner i persillepesto
AFTENSMAD

Bagt torsk med bønner i persillepesto

Pak fisken sirligt i bagepapir med lidt friske urter og grønt, så er der lynhurtig aftensmad. Vi serverer marinerede bønner til, men du kan også bruge varm, friskkogt pasta til at vende i persillepestoen.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. fennikel
6 stk. Cocktailtomater
600 g torskefilet
2 dåser butter beans, drænede (ca. 480 g)
- Lidt frisk citrontimian (kan udelades)
- salt og peber
1 dl. solsikkekerne
1 bundt persille
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft
1 stk. citronskal, strimmel

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 210 eller 195 grader, hvis det er en varmluftsovn.
  2. 2
    Skær fennikler og tomater i meget tynde skiver.
  3. 3
    Fordel grøntsagerne på midten af 4 stykker bagepapir.
  4. 4
    Fordel fisken på grøntsagerne, dryp med olie og drys med citrontimian, salt og peber.
  5. 5
    Fold bagepapiret over fisken og rul kanten sammen hele vejen rundt, så det bliver en lukket pakke. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i ca. 20 min.
  6. 6
    Gør imens bønnerne klar. Rist solsikkekernerne på en tør pande i et par minutter, til de er gyldne.
  7. 7
    Blend persille, hvidløg, solsikkekerner, olie, eddike og citronskal sammen.
  8. 8
    Smag til med salt og peber.
  9. 9
    Vend bønnerne med pesto og smag til.
  10. 10
    Drys med urter og server sammen med fiskepakkerne og citronbåde.

Tip!

Brug revne rodfrugter i stedet for fennikel.