Boller af vårhvede med brieost
- 4 Personer
Ingredienser
50 g | smør |
1.5 dl. | mælk |
1 dl. | vand |
25 g | gær |
1 tsk. | fint salt |
1 stk. | æg store |
1 dl. | havregryn |
dl. | Fuldkornsmel af vårhvede fra Amo |
125 g | brieost |
1 stk. | æg |
1 spsk. | sesamfrø |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret, og hæld det op i en skål. Kom straks mælk og vand i. Rør gæren ud heri. Kom salt i, og pisk ægget i med en gaffel, så det fordeler sig godt.
-
2Kom havregryn i, og tilsæt nu melet lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Ælt dejen godt.
-
3Dæk dejen med film, og lad den hæve i 1 time.
-
4Klip bagepapir i passende, mindre stykker, og fyld dem i metalmuffinforme.
-
5Tryk luften ud af dejen og del dejen i ca. 15 stykker. Form hvert stykke til en kugle, og kom den i formen.
-
6Skær osten ud i lige så mange stykker, som du har dej, og stik osten ned i dejen.
-
7Pensl ost og bolle med sammenpisket æg, og drys sesam henover.
-
8Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.Sæt ovnen på 200 grader.
-
9Bag bollerne gyldne og fine i ca. 25 minutter.
-
10Læg alufolie henover, hvis de bliver for mørke.
-
11Afkøl dem på en rist.