Boller af vårhvede med brieost
BAGVæRK

Boller af vårhvede med brieost

Vi bager bollerne i muffinforme af metal, der er foret med bagepapir. Så kan vi lade dejen være så blød som mulig.
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g smør
1.5 dl. mælk
1 dl. vand
25 g gær
1 tsk. fint salt
1 stk. æg store
1 dl. havregryn
dl. Fuldkornsmel af vårhvede fra Amo
125 g brieost
1 stk. æg
1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret, og hæld det op i en skål. Kom straks mælk og vand i. Rør gæren ud heri. Kom salt i, og pisk ægget i med en gaffel, så det fordeler sig godt.
  2. 2
    Kom havregryn i, og tilsæt nu melet lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Ælt dejen godt.
  3. 3
    Dæk dejen med film, og lad den hæve i 1 time.
  4. 4
    Klip bagepapir i passende, mindre stykker, og fyld dem i metalmuffinforme.
  5. 5
    Tryk luften ud af dejen og del dejen i ca. 15 stykker. Form hvert stykke til en kugle, og kom den i formen.
  6. 6
    Skær osten ud i lige så mange stykker, som du har dej, og stik osten ned i dejen.
  7. 7
    Pensl ost og bolle med sammenpisket æg, og drys sesam henover.
  8. 8
    Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.Sæt ovnen på 200 grader.
  9. 9
    Bag bollerne gyldne og fine i ca. 25 minutter.
  10. 10
    Læg alufolie henover, hvis de bliver for mørke.
  11. 11
    Afkøl dem på en rist.