Sådan laver du ravioli
Til 12 stk:
Dej:
3 æg pisket med
1/2 tsk. salt
1 spsk. olie
tilsæt:
1 dl durummel
3 dl hvedemel.
(hold lidt igen)
Fyld:
75 g frisk spinat. skyllet og tørret
200 g ricotta
1 spsk. olie til at svitse spinaten i
Fremgangsmåde:
Vend ricotta med svitset spinat og krydr med salt og peber, Ælt en dej af æg, mel, salt og olie. Skal hvile 1/2 time i køleskab.
Dejen deles i to. Hver del rulles så tyndt du kan, gerne under 2 mm, til to rektangler. Hvert rektangel er ca. 30x40 cm.
Placer 12 skefulde spinatblanding på den ene dej. Pensl med vand i linjerne imellem og læg den anden dej over, så den dækker.
Tryk med let hånd dejen ned mellem fyldet, og skær »puderne« fri med en skarp kniv.
Tryk i kanterne med en gaffel, og kog raviolien i rigeligt, saltet vand i 3-4 minutter.