Bag et festligt kransekagetårn
Ingredienser (til 8-10 personer)
- 50 g mandler
- 1 dl sukker
- 1 ægghvide
- 250 g marcipan
- Flormelis til udrulning
Glasur:
- 2 dl flormelis
- ½ bæger pasteuriseret æggehvide
- ½ tsk. hvidvinseddike
Sådan gør du:
- Blend mandler og sukker i en blender, til massen bliver helt fin. Kom æggehviden i og bland den med mandelmassen.
- Kom hele massen i en skål, og ælt den sammen med marcipanen.
- Del portionen i to. Drys flormelis på bordet.
- Rul to fingertykke pølser. Skær længder på 13, 15, 17 cm osv. Gem lidt til en kugle, der trykkes flad til låg på toppen af kagen.
- Bag ringene højt i ovnen 10 min. på 200 grader og køl dem af.
- Bland en tyk glasur af flormelis, æggehvide og eddike.
- Fyld glasuren i en plastpose og klip et lille hul.
- Læg den største ring på serveringsfadet og dekorer ringene efter tur.