el

Hvornår er strømmen billig?

Se elprisen i det kommende døgn - og få ekspertens prognose for, hvornår på ugen, elprisen falder til det laveste niveau.

Siden er under udarbejdelse

Hvornår er elprisen lavest?

Elpriserne er høje og har i 2022 haft større udsving end nogensinde før. Har du en aftale med din elleverandør om timeafregnet forbrug, kan det svare sig at flytte så meget af elforbruget til tidspunkter, hvor prisen på strøm er i bund. 

I graferne herunder kan du se, hvornår elprisen er lavest i henholdsvis Vest- og Østdanmark. Priszonerne skiller ved Storebælt. Længere nede på siden kan du se en prognose for, hvornår på ugen, elpriserne bliver lavest. Prognosen opdateres hver tirsdag. 

Hold musen eller klik på kolonnen for at se den præcise pris. 

Priserne opdateres hver dag mellem klokken 13 og klokken 14. Du vil altid kunne se elprisen op til 36 timer frem. 

 

Priserne kan variere en smule alt efter, hvilket elselskab, der leverer strøm til dig. Samvirke har taget udgangspunkt i tarifferne for N1 i Vestdanmark og Radius i Østdanmark, da det er de to største elselskaber i området. 

Hvordan er prisen på strøm sat sammen?

Prisen på elektricitet udgøres primært af 4 forskellige ting: 

  • Spotprisen
  • Transport
  • Tariffer og afgifter
  • Moms

 

Spotprisen fastsættes for det kommende døgn hver dag klokken 13. Prisen bestemmes af udbud og efterspørgsel. Hvis solen skinner meget på en sommerdag, eller hvis det blæser meget, så der produceres meget vindmøllestrøm, falder spotprisen ofte. En række faktorer kan også presse prisen opad. 

Prisen på transport fastsættes af dit netselskab. Prisen på transport svinger i løbet af dagen, og udsvingene i prisen skyldes at dit netselskab forsøger at "lokke" dig til at bruge strømmen på bestemte tidspunkter. Når der er stor efterspørgsel på strøm i nettet, er prisen høj. 

Tariffer og afgifter fastsættes af staten og ens hele døgnet. 

Prognose: Hvornår kan det svare sig at bruge strøm?

I de kommende 7 dage 

 

Prognosen er udarbejdet af XX, der står bag YY

 

Ovenstående  er et bud på, hvornår elprisen bliver lavest i de kommende 7 døgn. 

Læs mere om