Vis mig din facebook-konto, og jeg kan fortælle, hvem du er

Dine likes på facebook afslører en masse om dig – og om hvem, du er som person. På baggrund af de film, bøger, musikere og organisationer, du synes om og grupper, du er medlem af, kan forskere på Cambridge University i England forudsige en masse om dig. Samvirke viser dig, hvordan du ser, hvad forskernes spåkugle siger om dig.

Er du klog, god mod dyr og udadvendt? Forskere kan forudsige din personlighed ud fra ting, du har liket på Facebook.

Danskerne elsker facebook

3,5 millioner danskere bruger facebook hver måned, og facebook er den hjemmeside, som danskerne bruger absolut mest tid på.

Kilde: DR Medieforskning

Forskere: Alt du har ”syntes godt om” siger noget om din personlighed

Algoritme fortæller, om du går op i andres velbefindende og er intelligent
Store tatoveringer eller medlem af Dyrenes Beskyttelse? Er du som flertallet af danskerne, har du delt masser af informationer om, hvad du interesserer dig for på Facebook. Du har måske meldt dig ind i en gruppe for singler med tatoveringer eller er særligt interesseret i buhøns’ velbefindende.

Grupperne og de film, musikere, bøger og mærkersager, du har liket eller ”syntes godt om” i tidens løb, siger en masse om dig. Informationerne om, hvad du har set eller følger, er lagret på Facebook, og engelske forskere på University of Cambridge har designet en algoritme, der kan fortælle mere om, hvem du er.

Algoritme fortæller, om du går op i andres velbefindende og er intelligent

”Går op andres velbefindende” og er ”intelligent”. Sådan lød algoritmens spådom over denne artikels forfatter. Samtidig var jeg lidt mere indadvendt end resten af befolkningen og generelt ret tilfreds med livet. Måske spådomme, der kan passe på mange ligesom horoskoper, men alligevel ret godt ramt. Heldigvis gætter algoritmen også forkert. 27 år, tror den, jeg er. Det er nogle år i underskud i forhold til dåbsattesten.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan ser du, hvordan computeren synes, du er

For at se, hvad forskernes algoritme siger om dig, skal du give hjemmesiden og programmet Apply Magic Sauce adgang til din facebookprofil.

Du finder hjemmesiden Apply Magic Sauce her

Programmet kan kun forudsige noget om din person, hvis du har liket eller ”syntes godt om” en del medier, bøger, film, musikere, sportshold eller offentlige personer, eller hvis du er medlem af en række forskellige, offentlige facebookgrupper. Har du lavet for få likes eller ”synes godt om”, kan din personlighed ikke forudsiges.
 

Læs mere om