Væggelus indtager de danske hjem

Mange danskere har problemer med væggelus i deres hjem. Og det kan være både dyrt og besværligt at slippe af med dem igen.

Det kan tage adskillige måneder at slippe af med væggelus

Væggelus er i gang med en sand invasion af danske hjem

En rundringning til 3 af de største firmaer i Danmark, der beskæftiger sig med bekæmpelse af væggelus, som Bolius' boligmagasin BEDRE HJEM har foretaget, viser, at alle har haft en markant stigning i antallet af sager med væggelus gennem de senere år. Rentokil har en stigning på 50 procent de sidste 2 år, og en tyvedobling de sidste 10 år.

Væggelus dør ikke altid af gift

Seniorforsker Tove Steenberg fra Aarhus Universitet har speciale i insektpatologi og mikrobiologisk bekæmpelse af insekter, og hun bekræfter stigningen i sager om væggelus.

- Stigningen skyldes til dels, at skadedyrsbekæmperne har færre, godkendte pesticider til rådighed end tidligere. Samtidig er væggelusene blevet resistente over for de pesticider, som industrien anvender, siger Tove Steenberg.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Væggelus kommer med hjem fra rejser i udlandet

Stigningen i væggelus i danske hjem er også en følge af, at vi danskere rejser mere og mere. Væggelus kan gemme sig i ferieboligerne i udlandet og kravle ned i bagage og tøj.

25.000 kroner for at slippe af med væggelus

Det har Mette Rønne Nielsen og hendes familie oplevet. Under en sommerferie i et mobilhome i Frankrig sneg væggelus sig med hjem til deres hus i Danmark, hvor de bed løs på beboerne om natten.

Og væggelusene var ikke sådan at slippe af med. Det første skadedyrsfirma formåede ikke at udrydde væggelusene, selv om de prøvede 2 gange, men det lykkedes et andet skadedyrsfirma. Samlet tog det dog adskillige måneder, og familien endte med en regning på 25.000 kr.

Læs mere om