jul

Sådan spreder du god julestemning

Julen er hjerternes tid og højsæson for hygge og glæde. Men det kan til tider overskygges af juleræs og forventningen om den perfekte jul, og derfor skal den gode julestemning måske hjælpes lidt på vej. Få her inspiration til, hvordan du kan skabe og sprede god julestemning.
Foto set oppefra af hænder, der skriver på til-og frakort mellem julekugler og gran.

Ønsk god jul

Husk at sige »god jul« til dem omkring dig. Det kan være din nabo, en fjern fætter eller dit barns klasselærer, som du giver dig tid til at ønske en god jul. Det minder ikke kun dig selv, men også andre om, at det er jul, og det giver et smil på læben og julelys i øjnene.

Invitér til juleflet

Hyg dig med familie og venner over flettede julehjerter og små nisser af rødt karton. Du kan nemlig klippeklistre julen frem og samtidig lave ny julepynt til hjemmet og træet. Det eneste, du skal bruge, er sakse, limstifter, papir og evt. skabeloner. Flere butikker sælger papirpakker med papir og skabeloner, så det kræver ikke stor forberedelse.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sæt musikken på

Få julestemningen ind gennem øregangene med Wham, Poul Reichhardt og Drengene Fra Angora. Støv jule-cd’erne af, find en god playliste på din streamingtjeneste, eller lav din egen med højtidens toner og dine yndlingsjulehits. Hvis du som barn har set julekalender, kan du fylde hjemmet med nostalgi ved at afspille musikken fra barndommens tv-julekalendere. Der er ikke noget som Vinterbyøster, Nissebanden og Pyrus, der kan minde én om den juleglæde, man især oplevede som barn.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Drillenisser på job

Skab julesjov på arbejdspladsen og sæt gang i nisselegen. Det foregår sådan, at man hver især får tildelt en kollega, som man skal være nisse for i løbet af december. Du bestemmer selv, om du vil være overvejende drillende eller sød over for din kollega. Uanset hvad, vil det ende i grin og overraskelser.

Overrask hinanden

Julen handler om at give og glæde andre med sit nærvær. Så overrask et andet menneske med en lille ting eller en hjælpende hånd. Det kan være, at din vicevært har været særlig hjælpsom i årets løb og skal glædes med en lille pakke, din gamle moster skal have hjælp til julens gaveindkøb, eller vuggestuens pædagoger skal vide, at du sætter pris på deres nærvær og omsorg. Det glæder andre, når de oplever, at nogle tænker på dem i julen.  Tag på tur

Arrangér at køre ud i det danske juleland med venner og familie. Der er flere julemarkeder rundt i landet, som er værd at aflægge et besøg, og som samtidig danner rammer for den varme, hyggelige julestemning. Gå på opdagelse i juleboderne, hvor du kan komme i julestemning mellem nisser, gran og duften af hjemmelavede æbleskiver og gløgg.