Sådan opbevarer du frugten korrekt
Banan
Opbevares ved stuetemperatur og ikke i køleskabet. Hvis du har et køligt rum, hvor temperaturen er 12-14 grader, kan grønne bananer holde sig i op til 14 dage og i otte dage ved stuetemperatur. Modne, gule bananer holder sig 3-6 dage i et køligt rum, hvor temperaturen er 12-14 grader og 2-3 dage ved stuetemperatur.En moden banan har begyndende brune pletter. Hvis bananer begynder at være overmodne, kan du lægge dem i fryseren og senere bruge dem i eksempelvis smoothies eller banankage
Pærer
Pærer bør opbevares i køleskab, men skal holdes adskilt fra anden frugt og grønt, da pærer udskiller etylen, som fremmer modning og forrådnelse. De pæresorter, der modner tidligt omkring juli og august, er ikke særlig holdbare. Pæresorter, som først modner i oktober-november, kan gemmes i et par måneder, når de opbevares køligt. Pærer kan skrælles, befris for kernehuset, skæres i skiver og tørres i ovnen ved cirka 50 grader, til al væde er fordampet.
Æbler
Holder længst ved lav temperatur for eksempel på terrassen eller alternativt køleskabet. Æbler udskiller stoffet etylen, som fremmer modning og forrådnelse. Stærkt etylenproducerende frugter såsom æbler og pærer kan fremme andre frugter og grøntsagers nedbrydning. Hvis du vil fryse æblerne, er det en god idé at lave dem til æblemos først. Herefter holder æblemosen 6-12 måneder i fryseren. Du kan også tørre dem i ovnen ved cirka 50 grader, til al væde er fordampet. Kilder: Fødevarestyrelsen (www.altomkost.dk), Aarstiderne (www.aarstiderne.com), Viden om mad (www.vom.dk).








