Redaktionen anbefaler






Når du skærer i melonen, risikerer du at overføre bakterier fra melons skal til frugtkødet. Vask derfor altid din melon.
Meloner i både på et fad ser flotte og indbydende ud. Men hvis melonen ikke er vasket, før den er skåret i både, kan melonstykkerne inficere hinanden med sygdomsfremkaldende bakterier og virus, der kan findes på skallen. Meloner kan på skallen have både salmonella og norovirus, der kan give roskildesyge, så man får dårlig mave og diarré.
Vask melonen, inden du lægger den i køleskabet, så den ikke inficerer andre fødevarer, er et af Signe Povelsens råd, når du skal håndtere en melon. Husk også:
Frugt og grønt gør hvert år mange forbrugere syge, især frugt og grønt fra tredjelande, skriver Fødevarestyrelsen.
Der kan være en risiko for, at frugten og grøntsagerne kan være skyllet med vand fra et vandhul, der er forurenet af afføring fra dyr og mennesker, eller håndhygiejnen har ikke været i top i produktionsleddet til eksport. Det kan forurene melonen og andre frugter med bakterier og virus, som giver opkast og diarré. Meloner fylder meget i omsætningen og kan derfor være årsag til flere infektioner end andre typer frugt, men de samme hygiejneregler gælder for al anden frugt, for eksempel mango, kiwi, passionsfrugt og papaya. Du bør også skylle bananer, du måske vil skære i skiver og servere med skræl på.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10