sol

Sådan opbevarer du bedst din solcreme

Solcreme mister sin beskyttende effekt, hvis den udsættes for ekstreme temperaturer. Derfor bør du altid sørge for at dække din solcreme ind, når du indfinder dig i solen

Nu er sommeren lige rundt om hjørnet, og huden skriger efter at blive smurt ind i solcreme. Derfor er det ekstra vigtigt, at du husker at medbringe din solcreme, når du f.eks. bevæger dig mod stranden eller svømmepølen. 

For at sikre at effekten af solcremen holder, bør du dog ikke efterlade solcremen i direkte solskin. Det fortæller udviklingschef ved DermaPharm, der blandt andet producerer Änglamark solcreme, Lene Stougaard. 

”Et solprodukt skal kunne holde til varme. Det giver sig selv. Ellers giver det jo ingen mening at tage med til stranden. Men solcreme bør ikke opbevares ude i en varm bil eller i solen i flere dage. Den optimale opbevaringstemperatur for solcreme vil altid være stuetemperatur og gerne stå et mørkt sted.” 

Solcremen bør opbevares under 25 grader

Også Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man opbevarer sin solcreme under 25 grader. Hvis den ligger i et varmt handskerum eller direkte i solen på stranden, mister solcremen sin beskyttende effekt over tid. 

I USA anbefaler fødevare- og lægemiddelmyndigheden, FDA, at man beskytter sin tube med solcreme ved enten at pakke det ind i et håndklæde eller sørger for, at solcremen forbliver i skyggen, når man befinder sig udenfor i varmen i en længere periode.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvordan virker solcreme?

Solcreme afskærmer mod uv-stråling med et kemisk eller fysisk filter. Hvor meget af solens uv-stråling, solcremen blokerer for, afhænger dels af, hvilken faktor solcreme, man bruger og dels af, om man bruger solcremen korrekt.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Hvornår kan solcremen stadig bruges? 

Hvis du er i tvivl om din solcreme fortsat er brugbar, har Lene Stougaard også et ganske simpelt fif.

”Du kan til hver en tid tage den solcreme, du har gemt fra sommeren før, og kigge på det og lugte til det. Lugter det grimt eller surt, har du nok fået forurenet det, sidst du brugte det. Og så skal det ud. Men hvis det ser fint ud og lugter, som det skal, kan du fint bruge det. For faktoren går ikke til.” 

Læs mere om