Sådan laves irsk kaffe: Sugerør er en misforståelse
Sådan brygger du uforfalsket Irish Coffee magen til den, strandede amerikanske passagerer under anden verdenskrig varmede sig på, mens de ventede på vandfly over Atlanten
Glasset skal være på stilk og varmes med varmt vand direkte fra kedlen. Nu skal whiskyen i – irsk whisky, som er mild og rund i smagen. Fyld flaskens skruelåg to gange og hæld indholdet i glasset.
Og så flødeskummet, som skal i til sidst og med følelse. Det er vigtigt, at flødeskummet ikke dumper ned som en tung blok og skaber tumult i glasset. Brug derfor to skeer, og skub med den ene ske flødeskum blidt ned over ryggen af den anden ske. Så lægger flødeskummen sig som en kold dyne over kaffen.
Så kaffen klar. Du skal ikke så meget som overveje et sugerør. Du skal mærke det kolde flødeskum på overlæben, mens du drikker den hede kaffe gennem skummet.