Sådan laver du sprødt chokoladeovertræk

Hvis du vil lave knasende sprød chokolade, så kræver det koncentration og øjne, der er klistrede til termometeret. Det er nemlig den smeltede chokolades temperatur, der afgør, om får du succes, eller om chokoladen ikke siger en lyd, når du tager en bid.

Det skal du bruge

  • Mørk chokolade.
  • Et køkken termometer.
  • En gryde og en skål, til at lave vandbad.
  • En spartel eller en ske til at røre rundt i chokoladen.
  • Et stykke bagepapir til at stille den færdige konfekt på.

Sådan gør du

  • Sørg for, at der ikke er træk i køkkenet, og at temperaturen er cirka 20 grader.
  • Hak 2/3 del af chokoladen groft og resten fint.
  • Lav et vandbad.
  • Smelt den groft hakkede chokolade over vandbadet.
  • Brug termometeret til at holde øje med, hvornår chokoladen rammer 50 grader.
  • Tag den af varmen.
  • Rør rundt i chokoladen, og tilsæt den finthakkede tredjedel. Målet er, at chokoladen skal ramme  28 eller 29 grader.
  • Sæt chokoladen tilbage på vandbadet, og lad den stige til 31 grader.
  • Nu er overtrækschokoladen klar.
  • Lad konfekten stå og stivne i køkkenet, stil det ikke i køleskabet.

 

 <-->

Se, hvad vi ellers skriver om: #jul, #chokolade og #desserter