Sådan kan du undgå angst for hunde

Angst for hunde kan mindskes, hvis du bliver lidt klogere på hunden og hundens reaktioner. Her får du viden og et par små tricks, som kan hjælpe dig, hvis du er bange for hunde og møder en, uanset om den er i snor eller ej.
hund, som står og gør

En af de vigtigste råd er, at du ikke må løbe væk fra en hund, hvis du bliver bange.

Hunde vil oftest bare hilse

Angst for hunde kan få pulsen helt op og sveden frem på panden, hvis man møder en hund, der ikke er i snor. Som udgangspunkt skal man ikke være bange for hunde, og hvis den kommer mod dig eller hopper op ad dig, er det ikke, fordi hunden vil angribe, men fordi den gerne vil hilse eller måske ikke er så vant til fremmede.

Selvom det kan være naturligt at være bange, hvis du har haft en dårlig oplevelse med en hund, så er det vigtigt, at du er rolig. En hund aflæser nemlig situationen på de mennesker, der er omkring den. Er du rolig, vil det smitte af på hunden. Hvis du virker truende, vil hunden reagere på truslen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Stå stille – helst med siden til, når du møder en hund

Kan du ikke slappe af i nærheden af en hund, du ikke kender, så koncentrer dig om at være rolig og have rolige bevægelser.

Stil dig med siden til hunden, og bøj dit hoved nedad. Går hunden rundt om dig, så drej, så du har siden til hunden hele tiden. Når du har siden til og hovedet bøjet, er det et klart signal til hunden om, at du ikke er fjendtlig.

Husk også, at det sjældent er hunden, men hundens ejer, der er problemet. En stor og muskuløs hund kan være rar og blid, når du hilser på den. Det er ejerens rolighed og opdragelse, der gør forskellen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Du må ikke råbe eller løbe fra en hund

Er du utryg ved situationen, så gå stille væk. Gå med siden til. Vend hunden ryggen. Det vil virke som et tegn på, at du trækker dig eller opgiver.

Du må ikke råbe ad en hund, du ikke kender. Hvis man råber eller virker truende, bliver hunden bange, og det kan eskalere en 'konflikt'.

Vær rolig. Vis, du ikke er interesseret. Måske vil hunden bare snuse lidt eller hilse på dig. Lad den gøre det, og gå så stille væk. Ikke løbe. Det vil være et signal til at forfølge dig som en del af en leg.

Kilde: Den Danske Dyrlægeforenings sektion for Hund, Kat og Smådyr

Læs mere om