Sådan fjerner du nemt tapet

Tapet bliver sat op for at sidde fast, men når man så alligevel gerne vil have det af, kan det være lidt af en kamp. Samvirke giver dig her en simpel guide til, hvordan du let få fjernet det gamle tapet.

Du kan godt bruge damp til at fjerne dit tapet, men det er en lang proces, da dampfjernere kun tager et begrænset stykke ad gangen.

Rids tapetet

Det tapet, du vil fjerne, skal du have ridset med en tapetridser, så det kan tage imod fugt. En tapetridser kan købes i de fleste byggemarkeder. Er du lidt snild, kan du lave din egen af et bræt og en god håndfuld søm.

Påfør tapetopløser

Væd en malerrulle i tapetopløser og rul det på tapetet, til det er gennemvædet. Brug sikkerhedsbriller, da det ikke må komme i øjnene. Følg anvisningen på flasken for trækketid.

Dæk væggen med plastik

Hvis du sætter afdækningsplast på væggen, forhindrer du at tapetopløseren fordamper. Plasten vil klæbe fast til tapeten på grund af fugten fra tapetopløseren.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Værsgo og riv ned

Når tapeten har trukket i den anførte tid, starter det sjove. Det tapet, som ikke er løsnet fra væggen, kan du fjerne med en tapetstripper, som er et blad fra en hobbykniv på et skaft. Du kan også bruge en spartel.

Når du er færdig

Støvsug eller fej væggen, når du er færdig med at pille tapet ned, så der ikke sidder løse stykker og fnuller tilbage.

Damp er langsomt

Du kan godt bruge damp til at fjerne dit tapet, men det er en lang proces, da dampfjernere kun tager et begrænset stykke ad gangen.