Sådan får du (måske) barnet til at sove

Børn har forskellige søvnbehov og personligheder, men generelt kan og skal de hjælpes til at falde til ro og sove. Samvirke giver her et par råd, der måske kan lulle dit barn i søvn
Voksen putter barn

Sundhedsplejerske og psykoterapeut Benedikte Hertel har mange års erfaring med netop det emne og har blandt andet skrevet bogen “God nat min skat – en guide til rolige nætter”. Hun understreger, at børn har forskellige søvnbehov og personligheder, men generelt kan og skal de hjælpes til at falde til ro og sove. Hun videregiver her et par gode råd.

  • Gå ned i tempo. Forældrene skal tage opgaven på sig og lære barnet at få ro på sig. Vise det, at nu går vi ned i tempo. Det kan for eksempel være ved stille musik eller med blide strøg. Og så må man ikke prøve 1000 forskellige ting i forsøg på at få barnet til at sove, det forvirrer det bare.

 

  • Undgå dårlige vaner. Hvis forældrene finder ud af, at lillepus falder så dejligt nemt i søvn i bilen og begynder at køre rundt med barnet, når det skal sove. Ja, så opstår der lynhurtigt en vane. Og så vil lillepus kæmpe indædt for at komme ud at sove i bilen. Børn elsker nemlig vaner. Så forældrene skal være klar over vanens magt og nøje vælge, hvilke de vil præsentere for deres børn. Et barn kan nemlig ikke lide at få lavet vanerne om og bliver ked af det, når forældrene forsøger på det.

 

Læs mere om