Sådan får du en gratis lydbog

Du kan nemt få den nyeste krimi eller slægtshistorie ned på telefonen eller din mp3-afspiller. Bibliotekerne og DR tilbyder lydbøger, som du nemt og gratis kan lytte til, når det passer dig.

Det er nemt og du kan gratis downloade lydbøger fra bibliotekernes netlydbog.dk

»Down-lån« og tag lyden med i ørerne

En god fortælling på cykel- eller togturen. Eller få en roman læst op, mens du klarer opvasken. Lydbøgerne hitter, og alene i årets 3 første måneder har danskerne købt næsten en kvart million lydbøger i boghandlere og i supermarkederne. Men både bibliotekerne og DR tilbyder danskerne, at man kan låne lydbøger helt gratis.

DR har gratis lydbøger hver måned

DR Kultur tilbyder hver måned, at danskerne kan downloade en ny lydbog på nettet. Lydbogens genre skifter måned for måned.

Du kan selv downloade bogen, men du kan også hente den som podcast. På den måde er du sikker på altid at få den nyeste lydbog.

DR’s lydbøger virker på alle typer afspillere – både når du bruger mp3-afspillere, computeren eller telefoner med android-styresystemet eller iPhones. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan låner du lydbøger på biblioteket

Normalt kræver det en tur med lånerkortet i hånden til de lokale bibliotek, hvis du skal have fat i den nyeste bog eller en CD med musik eller en lydbog. Men efter en forsøgsperiode har bibliotekerne gjort det muligt at hente en lydbog ned på din egen computer. Lydbogen kan du efterfølgende overføre til din mp3-afspiller eller telefon, hvis den kan afspille lyd.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brug det normale lånerkort

Når du skal have fat i en lydbog fra biblioteket, skal du besøge www.netlydbog.dk, som er en fælles indgang til bibliotekernes lydbøger uanset, som du normalt går på biblioteket i Lemvig eller i Maribo.

Lydbøgerne er samlet i forskellige kategorier, så du nemt kan finde en svensk krimi eller en dansk slægtsroman. Når du har fundet din lydbog, kan du downloade den til computeren. Lydbøgerne er beskyttet af en digital funktion, som sikre, at du ikke kan videredistribuere lydbogen til andre. Samtidig betyder sikringen, at din lydbog bliver inaktiv efter en måned. Så er din låneperiode udløbet, og du må genlåne bogen, hvis du ikke er færdig med lytningen.

Ned på computeren – åbn med MediaPlayer

Når du har fået lydbogsfilen ned på din computer, skal du åbne lydbogen med Windows Media Player. Første gang du åbner filen, skal du logge ind med dit lånernummer og din pinkode til det lokale bibliotek. Du skal altså bruge samme kode, som når du låner bøger på biblioteket.

Når du har åbnet lydbogen første gang, kan du overføre bogen til din telefon eller din mp3-afspiller.

Bibliotekernes netlydbøger og iPhones

Indtil videre er det ikke muligt at benytte bibliotekernes lydbøger, hvis man har en iPhone eller en iPod fra Apple. Grunden er, at iPhone og iPod bruger en anden kopibeskyttelse af lydfiler.

Selvom der findes små programmer til computeren, som gør det muligt at bryde kopibeskyttelsen, så er det ulovligt.

Læs mere om