Risotto uden ris
Kornotto er det danske navn for den nordiske udgave af Risotto. Risene er ganske enkelt skiftet ud med korn. Og med en kornrest fra dagen før, går madlavningen meget hurtigere.
- Kom dine perlerester op i en gryde med lidt vand, mælk eller bouillon. Varm det hurtigt op, og pas på, at det ikke brænder på.
- Tilsæt herefter en klat smør. Sørg for hele tiden at røre i kornottoen, så den ikke brænder på.
- Til sidste tilsætter du revet ost - gerne en ”hård” ost som Vesterhavsosten.
Helt essentielt for både risotto og kornotto er konsistensen – tilsæt derfor lidt ekstra væske, hvis den er for tør eller modsat – giv kornottoen lidt længere, hvis den er for våd i konsistensen. Hvis du vil have grønt i din kornotto som ex svampe eller ærter – kan du tilsætte dem i starten sammen med de forkogte perlerester.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)
Klatkager er en klassiker
Måske forbinder du med klatkager med en rest risengrød, der bliver tryllet om til en sød dessert. Men klatkager kan også være sunde, grove og lækre som aftensmad - du skal bare bruge en rest korn.
- Vend perleresterne med piskede æg og snittede grøntsager – så massen får en konsistens som fars. Grøntsagerne kan være fint snittede eller revet på et rivejern Rodfrugter som pastinak, gulerod, kartoffel og selleri gør sig godt i klatkagerne, men det meste fra grøntsagshylden kan smides i ”farsen”.
- Form klatkager og stil dem i køleskabet til de har sat sig.
- Drys de kolde klatkager med salt og peber, vende dem i mel, dyp dem i pisket æg og vend den til sidst i rasp eller brødkrummer.
- Steg klatlagerne, så de får en lækker, sprød overflade.
Kilde: Kok Bo Frederiksen fra Meyers Madhus