Sådan beskytter du dig mod flyselskabernes konkurs

Konkursforsikring og kreditkort er de to bedste metoder, hvis du vil sikre dig mod flyselskabernes konkurs.

En lille forsikring kan betyde, at du kan få pengene igen, hvis flyselskabet går konkurs.

Hvordan undgår jeg, at rejse med et flyselskab, der går konkurs?

Med mindre du har stor indsigt i flyselskabernes økonomiske forhold, er det svært at gardere sig mod en konkurs hos flyselskabet. Men se på, om det har et godt omdømme. Har pressen flere gange skrevet om, at flyselskabet har det svært og måske har fået tilført flere penge fra ejerne, tyder det på en svær økonomisk situation.

Hvordan skal jeg vælge flyselskab?

Vælg et flyselskab, du har tillid til. Samtidig har Forbrugerrådet offentliggjort en liste over flyselskaber, der tilbyder en konkursforsikring, der sikrer dig, hvis flyselskabet går konkurs. Forsikringen er obligatorisk at tilbyde, når flyselskabet er repræsenteret i Danmark.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvad koster en konkursforsikring?

Konkursforsikringen koster 20 kroner pr. billet.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvordan får jeg konkursforsikringen?

En del af flyselskaberne tilbyder forsikringen samtidig med, du booker billetten. Typisk når du booker på nettet eller gennem et rejsebureau. Hos andre flyselskaber skal du ringe til deres bookingkontor.

Hvad dækker konkursforsikringen?

Konkursforsikringen refunderer din billet, hvis flyselskabet går konkurs, inden du skal ud og rejse. Er du taget afsted, sikrer forsikringen dig hjemtransport. Dog kan du risikere at skulle afsted lidt før eller efter det oprindelige tidspunkt. Husk at konkursforsikringen kun dækker flybilletter. Hvis du får udskudt hjemrejsen, skal du selv betale eller tegne en rejseforsikring, der dækker hotelophold og fortæring.

Hvordan får jeg mine penge igen?

Har du tegnet konkursforsikring, skal du kontakte Rejsegarantifonden, hvis det flyselskab, du har købt billetter af, går konkurs.

Hvad hvis jeg har købt en charterrejse med hotel og flyrejse?

Hvis du har købt en rejse, der består af to ting - for eksempel flyrejse og ophold - er der tale om pakkerejse. Der er du dækket i Rejsegarantifonden.

Kan jeg sikre mig på andre måder end en konkursforsikring?

Ja. Hvis du betaler dine flybilletter med kreditkort, kan du bede banken om at spærre betalingen. Det svarer til, at du ikke har fået udleveret den vare, du har købt - derfor skal du ikke betale. Har du købt billetterne på en dansk hjemmeside og betalt med dit Visa-Dankort, kan du ikke bruge denne løsning, da Visa-Dankortet kan sidestilles med at betale med kontanter.

Læs mere om