Rusten bag rattet: 7 gode råd til dig der gerne vil køre igen

 7 gode råd til den urutinerede bilist, som gerne vil køre igen fra kørelærer Frank Jensen, Christianshavns Køreskole.

Rikke D. Jensen er begyndt at køre bil igen efter mange års pause.Hun fik kørekort for små 20 år siden, men det lyserøde førerbevis er kun blevet brugt som billedlegitimation. Kørelærer Frank Jensen fra Christianshavns Køreskole, som sidder i passagersædet under køreturen i den røde Honda, har været kørelærer i 17 år og har tilbudt rutinetimer alle årene.  
 

1. Begynd med nogle korte ture på maksimalt en halv time. 

2. Kør velkendte steder og kig gerne på et kort i forvejen, så du er forberedt på ruten.

3. Træk vejret dybt. Slap af i hænder og skuldre i stedet for at sidde anspændt og holde krampagtigt på rattet.

4. Andre trafikanter stresser typisk mere end selve kørslen. Går du i stå og føler dig presset, så sæt havariblinket på, mens du genvinder fatningen.

5. Vurdér jævnligt trafikken i bakspejlet og sidespejlene. Væn dig til at tro på det, du ser i spejlene. Så behøver du ikke kigge dig over skuldrene hele tiden.

6. Hvis du føler dig utryg på motorvejen, så bliv i den højre bane. Pres ikke dig selv ud i overhalinger, før du er klar til det.   

7. Sæt ord på situationen, hvis der er andre i bilen. Fortæl, at du er urutineret og nervøs. At du koncentrerer dig og derfor ikke snakker så meget – eller måske tværtimod taler uafbrudt! Bed om eller frabed dig kommentarer og gode råd. 

Kilde: Kørelærer Frank Jensen, Christianshavns Køreskole

Læs mere om