Plant disse 8 blomster i haven og tiltræk bier og få dermed mere frugt på træer og buske

Hvis du planter disse 8 planter, buske og træer i din have, har honningbierne noget godt at spise hele bisæsonnen. Der er meget stor forskel på om blomster har nektar og pollen og hvor meget af det og slet ikke alle blomster giver mad til bierne. Men disse 8 blomster er super sund og næringsrig mad for bierne og har både pollen og nektar og sørger for mad fra det tidlige forår og helt ind i sensommeren.

Pil 

Pil er en af biernes yndlingsblomster, der har meget god nektar og masser af pollen for bierne. Den blomstrer allerede i marts og fortsætter med at blomstre i april og maj.

Blomsterne på piletræerne sidder i tætblomstrede aks, og blomsterne er enkønnede og har brug for insektbestøvning. Man kan både få pil som en lille busk og som et stort træ, så der bør være plads til pil i selv den mindste have.

Erantis

Forårsløgsplanter er gode, fordi de giver god nektar, og bierne noget at spise på de første forårsdage.

Erantis blomstrer tidligt og giver allerede mad fra februar eller marts.

Krokus

Krokus er også en løgplante med god næring for bierne. Både den hvide, gule og blå krokus har utroligt meget pollen og også lidt nektar til bierne.

Og det ser smukt ud, når bierne har besøgt en blålilla krokus, og bien flyver af sted med helt blåviolette ben, fordi den har så meget pollen på sig.

De står med blomster i marts og afhængig af vejret, kan de også blomstre i april.

Æbletræ

Både blomme-, æble-, pære- og kirsebærtræer er gode for bierne.

De giver god mad, når de blomstrer i maj måned.

Både fuglekirsebær og spisekirsebær giver gode bi-blomster.

Bærbuske og bærplanter

Blåbær, stikkelsbær og jordbær giver god nektar, og de blomstrer lige som frugttræerne i maj måned.

Bærbuske som brombær er også god mad, men blomstrer først i juli måned. Hindbær er også gode, og de blomstrer i juni og juli.

Hvidtjørn

Hvidtjørn er fyldt med nektar og pollen og er en drøm for en bi i foråret.

Den blomstrer i juni.

Vær opmærksom på, at rødtjørnen derimod slet ikke er interessant for honningbierne, da den hverken har pollen eller nektar.

Asters

Asters og andre kurvblomster giver god mad for bierne i sensommeren.

Asters har en lang blomstringsperiode og giver god bimad i juli, august og september måned. Andre gode kurveblomster er for eksempel solhat og tidsler, der også har både nektar og pollen, og som blomstrer i juli og august.

I juli måned står lindetræerne også i blomst, og de er også god mad for honningbierne.

Salvie

Salvie og andre krydderurter som timian og merian er ligeledes god bimad.

Salvie blomstrer fra juni og i juli.

Timian og merian blomstrer sent og giver bierne noget at spise i juli og august måned. Merian blomstrer også i september.

Læs mere om