Mød en familie, der har hevet stikket ud på den klassiske danske hverdag

Mød far, mor og fire børn, der har hevet stikket ud på den klassiske danske hverdag. Job, skole og hus på Mors er i et år skiftet ud med et fysisk hårdt liv i en midtsvensk skov

Familien Hejlskov kom herop i april 2011 med beslutningen om at leve i skoven et år. De havde solgt deres ting, sagt job og hus op og taget børnene ud af skolen. De fortæller, at deres helt almindelige liv hjemme på Mors simpelthen ikke fungerede, sådan som de ønskede det. De mistrivedes, og familielivet var reduceret til hver mand sin computer og meget lidt fællesskab.
Far Jeppe og Sigurd på 2 år leger med hundene. Sigurd er klædt i lag af uld og et vandtæt lag, fordi han tumler rundt udendørs hele dagen. Familiens børn har alle et friere liv end i Danmark, men også et liv med flere rifter og sår.

Familien har sat sig for at bygge deres eget hus. Blandt andet for at lære det og vise sig selv, at de kunne. De bygger af afbarkede træstammer fra træer, de har fået lov at fælde i nærheden.
Andrea siger: »Som forældre har man pligt til at lære sine børn at klare sig – at tænde et bål, at finde vand. Vi synes, det var vigtigt, at vi havde lært vores børn noget konkret og givet dem følelsen af, at de kan selv.«

Hver formiddag efter morgenmaden gøres der hovedrent i den lille hytte.

En af de store fordele ved livet i skoven er, at forældrene har fået mere tid sammen med deres børn.

Familien har lånt en generator og købt et bilbatteri, de kan oplade. Det betyder, at det er muligt at få computertid. Silas sidder i depot- rummet, der også er soveværelse, og spiller – noget af det, han ud over vennerne savner mest .

Familien henter vand i en lille år, der snor sig rundt om grunden, de bor på. Vandet er brunt, men smager godt. Vask og badning foregår i samme å – et stykke længere nede, så drikkevandet ikke forurenes.

Læs mere om