Redaktionen anbefaler






Ristet løg på oksekød er en klassiker, der bliver endnu bedre med hjemmeristede løg
Skær 2 almindelige zittauerløg i meget tynde skiver. Mandolinjernet er godt. Hvis du bruger kniv, skal den være meget skarp. Vrid løgskiverne fra hinanden, skil dem ad, og kom dem i en skål med cirka 2 dl mel.
Ristede løg skal opbevares i en lufttæt beholder. Tør beholderen grundigt af med et stykke køkkenrulle, fugt gør løgene bløde. Stil aldrig ristede løg i køleskabet.
Mel får løgskiverne til at være lidt tykke og kraftige, som dem vi køber færdige. Vend løgskiverne med melet i skålen. Hæld bagefter løgene i en sigte, så det overflødige mel drysser af.
Steg løgskiverne i en tykbrundet gryde, hvor olien står 1 ½ centimeter op. Varm først 2-3 dl olivenolie op ved jævn varme i cirka 8 minutter. Stik den svovlfrie ende af en tændstik ned i olien. Når det bobler omkring træet, er olien klar. Hæld løgene ned i olien et par skefulde ad gangen, skru ned, og steg dem, til de er gyldne. Det kan tage 3-4 minutter. Saml løgene op med en hulske, læg dem på et stykke køkkenrulle og steg et nyt hold, til du er færdig. Drys løgene med fint salt.
Nu har du ristede løg til alle dine ristede løg-klassikere. Brug dem på kartoffelmad med mayonnaise, roastbeef med remoulade, i hotdog og på spegepølse. Prøv også ristede løg i nye sammenhænge. De er lækre på wokmad og på et stykke dampet fisk.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10