Hvornår skal jeg smøre mit barn ind i fugtighedscreme?

Mange opfatter fugtighedscreme som en del af den daglige pleje for børn. Men raske børns hud klarer fint selv at holde styr på fugtigheden, fastslår læge ph.d., Louise Arup Fischer fra Gentofte Hospitals Hud- og allergiafdeling. Hun guider til, hvornår creme er relevant for dit barn.

Hvis dit barn har helt almindelig rask, er der ingen grund til at smøre barnet ind, for rask hud har ikke behov for creme.

Hvornår skal jeg smøre mit barn ind? 

Det er vigtigt at smøre sit barn ind, hvis barnets hud har behov, f.eks. hvis barnet har eksem, tør hud eller lider af en hudsygdom. Mange børn har eksem, og små børn kan få tør vinterhud eller eksem på f.eks. kinderne, og så er det vigtigt, at de får fugtighedscreme. Hvis du har mistanke om det, så tag dit barn til lægen, så lægen kan vurdere, om barnet har en hudsygdom.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gå efter Svanemærket

Selvom fugtighedscremer kan være markedsført som særligt velegnede til babyer eller børn, kan de alligevel indeholde parfume og allergifremkaldende konserveringsmidler. Hvis du vælger Svanemærkede produkter specielt rettet til børn, får du produkter uden førnævnte stoffer og hormonforstyrrende stoffer. Svanemærket stiller desuden krav til miljøbelastningen.

(Kilde: Miljøstyrelsen)

Hvad hvis mit barn har rask hud? 

Hvis dit barn har helt almindelig rask, er der ingen grund til at smøre barnet ind, for rask hud har ikke behov for creme. Huden klarer det selv med dens normale barriere. Og det gælder ikke kun for børn, men også alle os andre. 

Kan man gøre huden afhængig af at bruge creme?

Nej, man gør ikke sin hud afhængig. Det er en skrøne. Til gengæld er det vigtigt at se på, hvilken creme du bruger, hvis du absolut skal bruge creme. 

Der er en risiko for udvikle allergi ved at bruge creme, der indeholder parfume, særlige konserveringsmidler og allergifremkaldende stoffer, så undgå det. 

Der er ingen grund til at tilsætte parfume i creme. Og køb bare den billige creme, for billige cremer er generelt lige så gode som dyre.

Læs mere om