Hvordan hænger du lampen over midten af bordet?

Når du skal hænge en lampe op over et bord, kan det være svært at finde det punkt på loftet, der svarer til midten af bordet. Det problem klarer dette smarte fif.

Sæt en lommelygte præcis på midten af bordet og lad den pege op i loftet

Lommelygte-fiffet

Find midten af dit bord. Tape et stykke papir fast cirka på midten af bordet. Mål med en tommestok bordets bredde og marker midten af bredden papiret. Mål herefter bordets længde og marker også midten af denne på papiret. I skæringen mellem de to, har du midten af bordet.

Sæt nu en lommelygte på midten af bordet og lad den pege op i loftet.

Lommelygtens lyskegle viser præcist, hvor midten af bordet er oppe på loftet. Marker med blyant midten af lyskeglen - og du ved, hvor lampen skal hænge.

Ledningsophæng

Sørg for at få et ledningsophæng med, når du køber en ny lampe. Dette ophæng sikrer, at lampen bliver hængende i loftet. Ved større lamper følger der ofte snor eller stålwire med, og disse skal altid monteres.

Ledningens længde

Sørg for, at ledningen er lang nok, til at den kan hænge i en svag bue. Det ser pænt ud, men det er også smart, hvis du får brug for at lave mindre justeringer af lampens højde over bordet. Tilslut ledningen rigtig Når ledningen sættes i loftsudtaget, er det kun nødvendigt at slutte ledningens to ledere, den brune og blå ledning, til klemmerne mærket M og 0 eller M og N. Den brune ledning skal i M, og den blå i N eller 0.

I nogle stikdåser findes både klemmerne M1 og M2, her er det M1, du skal bruge.

Lommelygtens lyskegle viser præcist, hvor midten af bordet er oppe på loftet. Marker med blyant på loftet midten af lyskeglen.

Når ledningen sættes i loftsudtaget, er det kun nødvendigt at slutte ledningens to ledere, den brune og blå ledning, til klemmerne mærket M og 0 eller M og N.

Læs mere om