Hvor hurtigt må man køre på cykel?

Cykler skal selvfølgelig overholde fartgrænserne, ligesom alle andre trafikanter skal det. Men hvad er så fartgrænsen? Det kan du læse her. Den er nok højere, end du tror.

Det kræver gode ben, men så kan du også give den gas på landevejene.

Du må cykle lige så stærkt som bilerne

På cykel skal du overholde de hastighedsregler, der er på den vej, du kører på. Det vil sige, at du skal cykle efter de hastighedsregler, som også gælder for bilerne.


Det er nok de færreste cyklister, der skal kæmpe for at holde sig under de 50 km/t., men i en 30 km-zone, må altså heller ikke cyklisterne køre hurtigere.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kør efter forholdene

Frits Bredal, kommunikationschef i Cyklistforbundet, maner dog til besindighed for fartglade cyklister.


"Det gælder jo for alle trafikanter, at man skal køre efter forholdene, så man skal ikke race ned ad en cykelsti med 50 km/t., hvis det helt åbenlyst er til gene og fare for andre cyklister, hvilket det nok vil være i det fleste tilfælde. Det gælder også, selvom man befinder sig i et område, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t," siger han.


Der er dog situationer, hvor cyklister med gode ben kan give den gas. For eksempel hvis klokken er 5 om morgenen, og man er væk fra tæt bebyggelse, og der ikke er andre cyklister i flere kilometers omkreds. Ligesådan på landeveje, hvor man ikke som cyklist kan genere andre trafikanter.

Læs mere om