Gør-det-selv dørkrans: Byd velkommen med en fin krans på døren

Her er inspiration til en sød og grøn hilsen i form af en dørkrans, du kan hænge på døren eller i vinduet.

Det skal du bruge:
 

  • grøn blomstertråd
  • 2 mm hegnstråd eller en færdigkøbt ring
  • grensaks og skævbider
  • grønne grene, f.eks. eucalyptus, oliven
  • blomster til pynt
ting du skal bruge til en grøn dørkrans

Du kan købe færdiglavede ringe af f.eks. messing hos din lokale blomsterhandler, eller du kan selv forme en af hegnstråd.

Sådan gør du:

Hvis du selv laver ringen: Klip hegnstråden i den diameter, du ønsker, med skævbideren. Buk den rund, brug eventuelt et rundt bordben til at forme ringen med. Hegnstråden er blød, så den kan også formes med fingerne. Vikl den rundt om sig selv et par gange med en knibtang, for at lukke enden.

Klip dine grene og blomster i passende længder, så de er klar. De skal være så lange, at de kan vikles rundt om hegnstråden et par gange.

Start din krans med en gren, der har en smuk top. Vikl grenen rundt om ringen og fastgør den med blomstertråden. Stop lidt før og læg den næste gren forskudt ind over den første. Brug lidt tid på at få de to grene til at passe sammen. Igen kan du vikle om grenen og fastgøre med blomstertråden.

Nu forsætter du rundt til lige før det punkt, hvor du startede. Vælg igen en gren med smuk top, læg den modsat og fastgør den.
Placer og fastgør blomsterne rundt på kransen, så du synes, det ser smukt ud. Kom en pæn snor i toppen og hæng den på en dør eller i vinduet.

hænder der binder en grøn krans

Tip:

Du kan også bruge tørrede blomster, her er tricket at lave små buketter og binde dem sammen og fast med blomstertråden. En limpistol kan også være til hjælp mellem de små buketter.