Redaktionen anbefaler






Registrer, hvad du smider ud - det giver det bedste overblik over, hvad du kan undvære.
Grøntsagerne og osten så lækre ud i supermarkedet, men er knap så lækre, når du finder dem bagerst på en hylde alt for lang tid efter udløbsdatoen. Har du overblik i køleskabet, minimerer du dit madspild – og mad i skraldespanden er penge samme sted hen.
Et af rådene til at få orden i køleskabet er, at du i en uge dokumenterer, hvad der ryger i skaldespanden, fortæller Charlotte Wieth-Klitgaard, der en af de 2 forfattere til bogen "Sæt dit rod på plads".
»Det handler om at blive bevidst om, hvad du ikke bruger. En anden regel er, at du ikke må købe noget, som du har smidt ud i samme uge.«
Overblik i køleskabet betyder også, at du skal kunne se alle tingene, så makrellen må ikke ligge og gemme sig. Sæt også dato på dine middagsrester. Har du ikke brugt dem inden 3 dage, så lad være med at gemme i fremtiden. Lær i stedet at lave mindre portioner.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10