Få styr på køleskabet - og spar på indkøbene

Dit køleskab bugner tit af varer, som du ikke lige får brugt alligevel. Måske lod du dig friste i supermarkedet, og vil du have bugt med de mange ting, du smider ud, så er et af tricksene, at du skal registrere ting, du smider ud. Se tips til, hvordan du mindsker madspild - og dermed sparer penge.
Køleskabsindhold på grå baggrund

Registrer, hvad du smider ud - det giver det bedste overblik over, hvad du kan undvære.

Mad i skraldespanden er det samme som penge i skraldespanden

Grøntsagerne og osten så lækre ud i supermarkedet, men er knap så lækre, når du finder dem bagerst på en hylde alt for lang tid efter udløbsdatoen. Har du overblik i køleskabet, minimerer du dit madspild – og mad i skraldespanden er penge samme sted hen.

Skriv ned, hvad du smider ud

Et af rådene til at få orden i køleskabet er, at du i en uge dokumenterer, hvad der ryger i skaldespanden, fortæller Charlotte Wieth-Klitgaard, der en af de 2 forfattere til bogen "Sæt dit rod på plads".

»Det handler om at blive bevidst om, hvad du ikke bruger. En anden regel er, at du ikke må købe noget, som du har smidt ud i samme uge.«

Overblik i køleskabet betyder også, at du skal kunne se alle tingene, så makrellen må ikke ligge og gemme sig. Sæt også dato på dine middagsrester. Har du ikke brugt dem inden 3 dage, så lad være med at gemme i fremtiden. Lær i stedet at lave mindre portioner.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ekspertens tips i punktform:

  • Skab overblik i køleskabet. Du skal kunne se alle de ting, du opbevarer, når du åbner døren.
  • Skriv ned i 1 eller 2 uger, hvad du smider ud. Når du dokumenterer dit "spild", får du overblik over de ting, du aldrig bruger op.
  • Ting du smider ud, må du ikke købe i 1 uge efter, de er smidt ud. Måske kan du helt undvære dem!?