Du skal ikke være bange for medicinrester i opdrættet fisk

Der er ikke medicinrester i opdrættet fisk, du kan købe herhjemme. Fødevarestyrelsen tager ofte prøver af fisken, og den bliver sendt retur, hvis der bliver fundet rester af medicin.

Fisk købt i Danmark er tjekket for medicinrester. Der er derfor ingen grund til at styre udenom udenlandsk fisk, hvis det er medicinrester, der vækker bekymring.

Vidste du, at...

Omtrent halvdelen af verdens forbrug af fisk kommer fra opdræt i dag. I 2021 forventes det, at den globale mængde af fisk fra opdræt overstige vildtfanget fisk.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Gå efter ASC-mærket

Selvom fiskene er medicinfri, kan opdrættede fisk dog godt være produceret på en måde, der er belastende for miljøet, og hvor fiskene ikke har haft så gode leveforhold.

ASC betyder Aquaculture Stewardship Counsil og er et uafhængigt mærke, der sikrer, at man køber fisk fra opdræt, der ikke er belastende for miljøet samt sikrer rimelige arbejdsforhold for dem, der arbejder i opdrættene.

Hvis du vil være helt sikker på, at du spiser sund fisk, der har haft det godt, så skal du altså gå efter ASC-mærket.

MSC står får Maritime Stewardship Counsil og er et mærke, der sikrer samme vilkår som ASC. Her er det bare fisk, der er fanget og ikke opdrættet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #fisk, #fiskeri og #mad