Driller Autoudfyld, når du bestiller varer på nettet? Sådan får du styr på adresser og andre oplysninger i Chrome og Safari

Funktionen Autoudfyld er tænkt som en hjælp til at spare tid, når du skal udfylde navn, adresse, telefonnummer m.m. i forbindelse med for eksempel køb af varer i en webshop. Men har du rod i dine oplysninger, kan funktionen irritere mere end gavne.
Screen dump af formular ved bestilling på coop.dk. Funktionen Autoudfyld foreslår to muligheder. En privat og en proffessionel.

Hvis du bruger 5 minutter på at få ryddet op i oplysningerne om dig selv, kan Autoudfyld-funktionen blive din bedste ven og spare dig for masser af tid fremover.  

Autoudfyld er smart, når det virker

Autoudfyld er smart, når du bestiller varer i en webshop, du ikke har besøgt før, og skal indtaste oplysninger som navn, adresse, mail og telefonnummer. Funktionen betyder, at du kan nøjes med at indtaste én af oplysningerne, og så klarer din smartphone, tablet eller computer resten. Og du sparer tid og kræfter. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men irriterer, når det driller

Problemer med autoudfyld kan imidlertid opstå, hvis du har indtastet flere forskellige adresser, telefonnumre, mails eller sågar navne. Det kan være, fordi du er flyttet, har skiftet telefonnummer, benytter forskellige mails (privat og arbejde) eller måske har giftet dig til et nyt efternavn. Pludselig er din autoudfyld blevet en stor rodebutik af oplysninger, og det kan betyde, at funktionen faktisk ender med at give dig dobbeltarbejde.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan rydder du op og sorterer i autoudfyld-funktionen

Herunder kan du se, hvordan du kan rydde op i autoudfyld-funktionen eller kategorisere henholdsvis private og professionelle oplysninger i browserne Chrome og Safari. På den måde kan du let indsætte de rigtige informationer med autoudfyld, som det er tiltænkt – uden at være nødt til efterfølgende at skulle rette det hele til.

Rediger autoudfyld-funktionen i Chrome

 1. Åbn Chrome på din smartphone, tablet eller computer.
 2. Tryk på menuen, som alt efter, hvilken enhed du arbejder på, er placeret.

  - til højre for adresselinjen (de tre prikker oven på hinanden)

  - nederst i højre hjørne (de tre små prikker ved siden af hinanden)
 3. Vælg Indstillinger.
 4. Vælg Adresser m.m.
 5. Nu kan du slette forkerte oplysninger, tilføje nye eller redigere de eksisterende.

Du kan lave forskellige skabeloner, så du f.eks. har en, der hedder privat, og en, der hedder arbejde. Du kan let vælge imellem skabelonerne, næste gang du skal udfylde en formular i en webshop, ved at placere curseren i et af felterne. På en smartphone vælger du mellem skabelonerne ved at swipe til siden eller scrolle op og ned.

OBS: Har du aktiveret synkronisering i Chrome, vil de ændringer af oplysninger, du laver på én enhed, også blive vist på dine øvrige enheder, hvor du benytter Chrome. Se her, hvordan du vælger, hvilke oplysninger der skal synkroniseres på andre enheder.

Rediger autoudfyld-funktionen i Safari (kun til Apple-enheder)

Når du bruger funktionen Autoudfyld i browseren Safari på en Apple-enhed, bliver oplysningerne trukket fra appen kontakter. Du skal derfor åbne appen kontakter for at fjerne evt. forældede oplysninger, tilføje nye og kategorisere dine oplysninger i f.eks. privat og arbejde.

 1. Åbn appen Kontakter.
 2. Tryk på dig selv (Mit kort) og tryk dernæst på rediger i øverste højre hjørne.
 3. Sørg for at alle oplysninger - private såvel som professionelle – stemmer og er opdaterede.
 4. Næste gang, du skal udfylde en formular i en webshop eller lignende, skal du trykke på Autoudfyld kontakt. Muligheden popper op, så snart du placerer curseren i et af felterne.
 5. Tryk på Tilpas og vælg derpå de oplysninger, som du ønsker, at formularer på nettet som udgangspunkt skal udfyldes med.
 6. Tryk igen på Atoudfyld. Formularen vil nu blive udfyldt med de valgte oplysninger, og dine valg vil blive gemt som skabelonen speciel.
 7. Når du fremover skal udfylde en formular og trykker på Autoudfyld kontakt og dernæst speciel, indtastes automatisk de oplysninger, du har gemt i skabelonen.
 8. Du kan altid ændre i skabelonen speciel ved at gennemgå punkt 4, 5 og 6.

Foruden skabelonen speciel vil du som oftest få vist valgmulighederne privat og arbejde, hvis du i appen Kntakter har indtastet oplysninger i disse kategorier.

Du kan i øvrigt også vælge Anden kontakt, hvis du vil indsætte oplysninger på en anden af dine kontakter.    

OBS: Vil du synkronisere de oplysninger, du bruger til autoudfyld, på flere forskellige Apple-enheder, kan du se, hvordan du synkroniserer dine kontakter her

Kilder: support.google.com og support.apple.com