sex

Bedste samlejestillinger: Tips til et bedre sexliv på trods af astma eller høfeber

Lagengymnastik kan snildt få banket pulsen op, og for folk, der lider af astma eller høfeber, kan vejrtrækningen være et problem. Foreningen Astma-Allergi Danmark kommer med gode råd og 5 konkrete samlejestillinger, der skåner lungerne.
Sexstillinger

Energibesparende samlejestillinger for mænd.

Kend din astma eller høfeber

Hvis du kender din astma og høfeber godt, så ved du, hvornår din sygdom generer mindst. Forsøg at planlægge sex på de tidspunkter af dagen, hvor du er mest ovenpå. Man kunne frygte, planlægning ville tage det spontane og romantiske ud af det seksuelle samvær, men det kan næsten virke omvendt.

Vidste du at...

  • 60 procent med høfeber oplever i perioder, hvor deres allergi er værst, at de har problemer med at få sexlivet til at fungere. For eksempel i pollensæsonen.
  • En hollandsk undersøgelse viser blandt en gruppe 40-årige astmatikere, at kun 2 procent af de adspurgte ikke har oplevet gener under sex.

Få kontrol med vejrtrækningen

Astma-Allergi Danmark har 3 gode råd, der kan gøre det nemmere at få vejret, hvis astmaen eller høfeberen driller.

Det første råd er træning i vejrtrækningsøvelser og få kontrol over vejrtrækningen. Få inspiration her.

Luftvejsudvidende medicin kan også være en hjælper. Medicinen tages kort før samleje og kan være inden for rækkevidde under akten. Snak med din læge om muligheden.

At være i god fysisk form vil hjælpe på vejrtrækningen generelt. Så forsøg at være fysisk aktiv et par gange om ugen.

De bedste samlejestillinger

Vejrtrækningsproblemerne kan også reduceres ved at anvende nogle energibesparende samlejestillinger. Nedenfor er listet 5 gode stillinger, der skåner vejrtrækningen for kvinder, og øverst 5 for mænd.

Sexstillinger

Energibesparende samlejestillinger for kvinder.

Læs mere om