6 alternativer til julens gaveræs
Julegavefonden
Hvert familiemedlem får en ”konto” i julegavefonden. Her sætter de andre det beløb ind, som de vil give personen for. Beløbene lægges sammen, og hver person får en stor gave for det beløb, der stod på deres ”julegavekonto”.
Julelotteri
Navnesedler på alle dem, der giver hinanden gaver bliver blandet. En efter en trækker man hver en navneseddel, og den person man trækker, har man ansvaret for at købe en gave til næste år. Beløbet er fastsat så alle får og køber en gave til nogenlunde samme pris.
Velgørenhedsgaven
Alle smider en slat penge i en fællespulje, som man køber geder, regnskov og brønde for – det pudser juleglorien og giver sne-ren samvittighed.
Gavespil
Er du træt af overtræk og en hel masse gaver, som alligevel skal byttes? Aftal, at alle tager et par små, sjove, billige gaver med– og spil så terninger om gaverne.
I kan enten lave den regel, at alle skal sidde med mindst en gave til sidst, eller I kan tage den hard-core version – med tabere og vindere. Det er sjovt, hyggelligt og skaber lidt action juleaften.
Husgaver
Måske synes du, at det nu er meget dejligt og hyggeligt med gaver, men at 16 fætre, kusiner og tanter bare bliver for meget. Så aftal i familien, at man kun giver gaver til dem, man bor i hus med.
Det gør julegaveindkøbet en hel del mere overskueligt, og børn som voksne vil stadig opleve gaverusen, når båndene klippes og papiret flåes op.
Oplevelsespuljen
Alle smider pengene fra deres julegavebudget i en oplevelsespulje. Herefter aftaler man at mødes og bruge pengene på en fed koncert, en teaterforestilling, en weekend i sommerhus, eller en god middag engang i kedelige januar eller februar.