Whiskytoddy
- 1 Person
Ingredienser
5 stk. | cl blended skotsk whisky, f.eks. Grant’s |
7 stk. | cl kogende vand |
- | Saften af ½ citron |
3 stk. | skvæt Angostura |
1 tsk. | sukker eller honning |
2 stk. | nelliker |
1 stk. | stykke appelsinskal (uden det hvide) |
Sådan gør du
-
1Sæt nellikerne fast i appelsinskallen og kom dem ned i et toddyglas.
-
2Kom whisky, citronsaft og Angostura i glasset.
-
3Hæld kogende vand på og smag til med sukker eller honning.
Tip!
Ordet toddy kommer muligvis fra navnet på en gæret palmesaftdrik fra Ostindien kaldet »tari«, men der findes også forklaringer på, at navnet skulle stamme fra kilden Tod i Edinburgh. I dag er en varm toddy, en grog og en varm punch i princippet det samme, nemlig en blanding af varmt vand og spiritus, muligvis sødet, muligvis krydret.