Whiskytoddy
DRIKKE

Whiskytoddy

Lun og krydret whiskytoddy til kølige efterårsaftener eller hygge foran brændeovnen. Nelliker og appelsin giver små hints af sne og jul.
  • 1 Person

Ingredienser

5 stk. cl blended skotsk whisky, f.eks. Grant’s
7 stk. cl kogende vand
- Saften af ½ citron
3 stk. skvæt Angostura
1 tsk. sukker eller honning
2 stk. nelliker
1 stk. stykke appelsinskal (uden det hvide)

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt nellikerne fast i appelsinskallen og kom dem ned i et toddyglas.
  2. 2
    Kom whisky, citronsaft og Angostura i glasset.
  3. 3
    Hæld kogende vand på og smag til med sukker eller honning.

Tip!

Ordet toddy kommer muligvis fra navnet på en gæret palmesaftdrik fra Ostindien kaldet »tari«, men der findes også forklaringer på, at navnet skulle stamme fra kilden Tod i Edinburgh. I dag er en varm toddy, en grog og en varm punch i princippet det samme, nemlig en blanding af varmt vand og spiritus, muligvis sødet, muligvis krydret.