Vegetariske fetadeller med friske krydderurter
VEGETAR

Vegetariske fetadeller med friske krydderurter

Vend fetaen forsigtigt i farsen, og nyd de vegetariske deller med pitabrød, oliven, salat og græsk yoghurt. 
  • 4 Personer

Vegetariske fetadeller

250 g courgette groftrevet
4 forårsløg finthakket
1 grøn chili i tynde skiver
0.25 tsk. fint salt
2 spsk. frisk persille finthakket
1 spsk. frisk mynte finthakket
0.5 usprøjtet citron (kun skallen)
1 fed hvidløg presset
1 æg M/L
100 g kikærtemel
0.5 tsk. bagepulver
- friskkværnet peber
150 g feta eller blød salatost
- olie til stegning

Tilbehør

4 pitabrød
- salat
2 dl. græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. 1
    Bland groftrevet courgette, finthakket forårsløg, snittet chili og salt i en sigte. Lad det stå og trække væske ud i ca. 15 minutter. Pres væden af blandingen, og kom den op i en skål.
  2. 2
    Tilsæt finthakket persille og mynte, revet citronskal, presset hvidløg og æg, og rør rundt, til farsen er ensartet.
  3. 3
    Bland kikærtemel, bagepulver og peber, og rør det herefter i farsen.
  4. 4
    Smuldr fetaen, og vend den forsigtigt i, så fetaen ligger i små klumper i dejen.
  5. 5
    Varm olien på en pande over middel varme, og steg små »deller«, indtil de er faste og gyldne på begge sider.
  6. 6
    Server dellerne lune, fx med varme pitabrød, salat og lidt græsk yoghurt.