Vegetariske fetadeller med friske krydderurter
- 4 Personer
Vegetariske fetadeller
250 g | courgette groftrevet |
4 | forårsløg finthakket |
1 | grøn chili i tynde skiver |
0.25 tsk. | fint salt |
2 spsk. | frisk persille finthakket |
1 spsk. | frisk mynte finthakket |
0.5 | usprøjtet citron (kun skallen) |
1 fed | hvidløg presset |
1 | æg M/L |
100 g | kikærtemel |
0.5 tsk. | bagepulver |
- | friskkværnet peber |
150 g | feta eller blød salatost |
- | olie til stegning |
Tilbehør
4 | pitabrød |
- | salat |
2 dl. | græsk yoghurt |
Sådan gør du
-
1Bland groftrevet courgette, finthakket forårsløg, snittet chili og salt i en sigte. Lad det stå og trække væske ud i ca. 15 minutter. Pres væden af blandingen, og kom den op i en skål.
-
2Tilsæt finthakket persille og mynte, revet citronskal, presset hvidløg og æg, og rør rundt, til farsen er ensartet.
-
3Bland kikærtemel, bagepulver og peber, og rør det herefter i farsen.
-
4Smuldr fetaen, og vend den forsigtigt i, så fetaen ligger i små klumper i dejen.
-
5Varm olien på en pande over middel varme, og steg små »deller«, indtil de er faste og gyldne på begge sider.
-
6Server dellerne lune, fx med varme pitabrød, salat og lidt græsk yoghurt.