Tomatsuppe
- 4 Personer
Det skal du bruge
260 g | San Marzano-tomat |
200 g | blommetomat |
100 g | bøftomat |
50 g | cherrytomater |
1 stk. | gulerod (eller peberfrugt) |
0.5 stk. | chili |
0.5 stk. | hvidløgshoved |
- | olivenolie , fordelt udover |
- | salt |
- | peber |
- | timianstilk |
- | rosmarinstilke |
450 ml. | grøntsagsbouillon |
2 spsk. | cremefraiche |
1 spsk. | tomatpuré |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Læg dine tomater på en bradepande med 1 gulerod, ½ chili og ½ hvidløgshoved, og fordel olivenolie samt salt og peber. Smæk også et par stilke timian og rosmarin henover.
-
2Smid bradepanden i ovnen i 1 time. Derefter blendes det hele med 400-450 ml grøntsagsbouillon. Du skal ca. bruge to tredjedele bouillon til dine tomater. Så hvis du har 600 g tomater, skal du bruge omkring 400 ml bouillon. Bare en huskeregel, hvis du nu vil lave en større portion. Varm suppen op i en gryde, og smag til med cremefraiche, tomatpuré samt salt og peber.