Tærte med fennikel og spinat
AFTENSMAD

Tærte med fennikel og spinat

Tærten her fungerer godt til picnic eller lun til frokost. Brug grunddejen til at lave forskellige tærter med dit yndlingsfyld. 
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g koldt smør
2 dl. hvedemel
1 dl. fuldkornshvedemel
1 tsk. fint salt
100 g frisk spinat
75 g reven emmentaler
1 stk. lille fennikel
2 dl. cremefraiche 18%
2 stk. æg
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
  2. 2
    Kom mel og salt heri, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en skefuld vand.
  3. 3
    Du skal bruge en tærteform på 24 cm.
  4. 4
    Læg dejen mellem to stykker bagepapir.
  5. 5
    Rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen.
  6. 6
    Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i formen.
  7. 7
    Stil i køleskabet 30 minutter.
  8. 8
    Sæt ovnen på 200 grader.
  9. 9
    Tag dejen ud, og prik huller i dejen med en gaffel, behold papiret på.
  10. 10
    For bag dejen midt i ovnen i 15 minutter. Tag papiret fra.
  11. 11
    Kom en halv liter vand i en elkoger, og kog den op.
  12. 12
    Kom spinaten i en sigte og hæld over med kogende vand. Afdryp spinaten.
  13. 13
    Drys ost i bunden af formen.
  14. 14
    Skær fennikel i små stykker. Fordel fennikel og spinat i bunden af formen.
  15. 15
    Pisk cremefraiche med æg i en skål. Krydr med salt og peber. Hæld cremefraichen over fyldet.
  16. 16
    Bag tærten i cirka 40 minutter.