Tærte med fennikel og spinat
Tærten her fungerer godt til picnic eller lun til frokost. Brug grunddejen til at lave forskellige tærter med dit yndlingsfyld.

- 4 Personer
Ingredienser
150 g | koldt smør |
2 dl. | hvedemel |
1 dl. | fuldkornshvedemel |
1 tsk. | fint salt |
100 g | frisk spinat |
75 g | reven emmentaler |
1 stk. | lille fennikel |
2 dl. | cremefraiche 18% |
2 stk | æg |
- | salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
- 2.Kom mel og salt heri, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en skefuld vand.
- 3.Du skal bruge en tærteform på 24 cm.
- 4.Læg dejen mellem to stykker bagepapir.
- 5.Rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen.
- 6.Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i formen.
- 7.Stil i køleskabet 30 minutter.
- 8.Sæt ovnen på 200 grader.
- 9.Tag dejen ud, og prik huller i dejen med en gaffel, behold papiret på.
- 10.For bag dejen midt i ovnen i 15 minutter. Tag papiret fra.
- 11.Kom en halv liter vand i en elkoger, og kog den op.
- 12.Kom spinaten i en sigte og hæld over med kogende vand. Afdryp spinaten.
- 13.Drys ost i bunden af formen.
- 14.Skær fennikel i små stykker. Fordel fennikel og spinat i bunden af formen.
- 15.Pisk cremefraiche med æg i en skål. Krydr med salt og peber. Hæld cremefraichen over fyldet.
- 16.Bag tærten i cirka 40 minutter.