Tærte med fennikel og spinat
- 4 Personer
Ingredienser
150 g | koldt smør |
2 dl. | hvedemel |
1 dl. | fuldkornshvedemel |
1 tsk. | fint salt |
100 g | frisk spinat |
75 g | reven emmentaler |
1 stk. | lille fennikel |
2 dl. | cremefraiche 18% |
2 stk. | æg |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
-
2Kom mel og salt heri, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en skefuld vand.
-
3Du skal bruge en tærteform på 24 cm.
-
4Læg dejen mellem to stykker bagepapir.
-
5Rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen.
-
6Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i formen.
-
7Stil i køleskabet 30 minutter.
-
8Sæt ovnen på 200 grader.
-
9Tag dejen ud, og prik huller i dejen med en gaffel, behold papiret på.
-
10For bag dejen midt i ovnen i 15 minutter. Tag papiret fra.
-
11Kom en halv liter vand i en elkoger, og kog den op.
-
12Kom spinaten i en sigte og hæld over med kogende vand. Afdryp spinaten.
-
13Drys ost i bunden af formen.
-
14Skær fennikel i små stykker. Fordel fennikel og spinat i bunden af formen.
-
15Pisk cremefraiche med æg i en skål. Krydr med salt og peber. Hæld cremefraichen over fyldet.
-
16Bag tærten i cirka 40 minutter.