Sushi med rå grøntsager
- 2 Personer
- 40 Minutes
ingredienser
2 dl. | sushi ris |
2 dl. | vand |
2 spsk. | riseddike |
1 spsk. | sukker |
1 tsk. | salt |
1 stk. | gulerod |
1 stk. | blomkålsbuket |
1 håndfuld | grøn bønne |
- | 4 plader tang |
- | Sojasauce og wasabi |
Sådan gør du
-
1Kom ris og vand i en gryde, og kog i 10 minutter.
-
2Sluk og lad risen trække under låg i 10 minutter.
-
3Bland risvineddike, sukker og salt, og rør i den kogte ris.
-
4Lad risen stå og blive lun.
-
5Skær guleroden i strimler og blomkålen i mindre buketter.
-
6Se på tangpakken hvordan du ruller sushien sammen.
-
7Læg en tangplade på en måtte.
-
8Læg ¼ af risen på den nederste del af tangpladen.
-
9Pres en gulerodsstav let ned i risen.
-
10Rul tangrullen fast sammen, og lad den ligge med foldningen nedad, imens du laver de næste ruller.
-
11Hvis tangen ikke vil lukke, kommer du lidt vand på fingeren og stryger langs kanten.
-
12Gentag en gang med gulerod, lav så en rulle med blomkålsbuketter og en med bønner.