Sushi med rå grøntsager
AFTENSMAD

Sushi med rå grøntsager

Der findes et hav af forskellige måder at lave sushi på. Vi laver de små, japanske ruller med gulerødder, bønner og blomkål. 
  • 2 Personer
  • 40 Minutes

ingredienser

2 dl. sushi ris
2 dl. vand
2 spsk. riseddike
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 stk. gulerod
1 stk. blomkålsbuket
1 håndfuld grøn bønne
- 4 plader tang
- Sojasauce og wasabi

Sådan gør du

  1. 1
    Kom ris og vand i en gryde, og kog i 10 minutter.
  2. 2
    Sluk og lad risen trække under låg i 10 minutter.
  3. 3
    Bland risvineddike, sukker og salt, og rør i den kogte ris.
  4. 4
    Lad risen stå og blive lun.
  5. 5
    Skær guleroden i strimler og blomkålen i mindre buketter.
  6. 6
    Se på tangpakken hvordan du ruller sushien sammen.
  7. 7
    Læg en tangplade på en måtte.
  8. 8
    Læg ¼ af risen på den nederste del af tangpladen.
  9. 9
    Pres en gulerodsstav let ned i risen.
  10. 10
    Rul tangrullen fast sammen, og lad den ligge med foldningen nedad, imens du laver de næste ruller.
  11. 11
    Hvis tangen ikke vil lukke, kommer du lidt vand på fingeren og stryger langs kanten.
  12. 12
    Gentag en gang med gulerod, lav så en rulle med blomkålsbuketter og en med bønner.