Sushi med rå grøntsager
Der findes et hav af forskellige måder at lave sushi på. Vi laver de små, japanske ruller med gulerødder, bønner og blomkål.

- 2 Personer
- 40 Minutes
ingredienser
2 dl. | sushi ris |
2 dl. | vand |
2 spsk. | riseddike |
1 spsk. | sukker |
1 tsk. | salt |
1 stk. | gulerod |
1 stk. | blomkålsbuket |
1 håndfuld | grøn bønne |
- | 4 plader tang |
- | Sojasauce og wasabi |
Sådan gør du
- 1.Kom ris og vand i en gryde, og kog i 10 minutter.
- 2.Sluk og lad risen trække under låg i 10 minutter.
- 3.Bland risvineddike, sukker og salt, og rør i den kogte ris.
- 4.Lad risen stå og blive lun.
- 5.Skær guleroden i strimler og blomkålen i mindre buketter.
- 6.Se på tangpakken hvordan du ruller sushien sammen.
- 7.Læg en tangplade på en måtte.
- 8.Læg ¼ af risen på den nederste del af tangpladen.
- 9.Pres en gulerodsstav let ned i risen.
- 10.Rul tangrullen fast sammen, og lad den ligge med foldningen nedad, imens du laver de næste ruller.
- 11.Hvis tangen ikke vil lukke, kommer du lidt vand på fingeren og stryger langs kanten.
- 12.Gentag en gang med gulerod, lav så en rulle med blomkålsbuketter og en med bønner.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar