Stegt torsk med grønkål og pasta
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk | torskefileter ca. 600g |
lidt | Lidt salt og peber |
lidt | lidt smør |
- | linguine pasta |
1 spsk. | olivenolie |
2 stk | skalotteløg |
2 stk | fed hvidløg |
1 dl. | soltørrede tomater |
nip | chiliflager, tørrede |
1 dl. | Tør hvidvin |
1 dl. | piskefløde brug evt. cremefraiche 38% |
6 stængler | grønkål |
lidt | fintreven citronskal |
Sådan gør du
-
1Krydr fisken med salt og peber, og lad den trække mindst 15 min.
-
2Kog imens pastaen i letsaltet vand.
-
3Varm olien på en pande over middel varme og steg løg, hvidløg, soltørrede tomater og chili i 3-5 min., til det er mørt og let gyldent. Hæld vinen på og lad det hele simre i 3-4 min. Rør fløden i, bring det i kog og smag til.
-
4Varm olie på en anden pande over middel/høj varme. Læg torskestykkerne på (skindsiden nedad) og steg dem 2-3 min. Tilsæt en skefuld smør efter 2 min. Vend fisken og steg også 2-3 min. på den anden side, til fisken er hvid, men stadig let blød, og falder i flager, når du trykker forsigtigt på den.
-
5Ved servering: Hæld vandet fra pastaen, gem 1 dl til at fortynde med, og vend pastaen i saucen sammen med grønkål, lad det simre med 1-2 min. og juster evt. konsistens med lidt af pastavandet.
-
6Server straks pastaen i lune tallerkener, toppet med den stegte fisk. Riv evt. lidt citronskal udover.