Sprøde polentafritter med ost
AFTENSMAD

Sprøde polentafritter med ost

Alle med en airfryer har prøvet at tilberede pommes frites, men har du forsøgt dig med sprøde, lækre polenta-fritter? Mums! 
 • 2 Personer
 • 45 Minutes

Ingredienser

7.5 dl. hønsebouilon - eller grøntsagsbouillon
170 g polenta (majsgryn)
30 g smør , hakket
100 g fintrevet parmesan
- flagesalt

Sådan gør du

 1. 1
  Bring bouillonen i kog i en stor, dyb gryde. Tilsæt polentaen i en tynd, konstant strøm, og pisk, indtil blandingen kommer i kog. Skru ned på lav varme. Kog, mens du rører med en langskaftet træske eller et piskeris, i 10 minutter, indtil polentaen er tyk og blød. Rør smørret og 40 g af parmesanen i.
 2. 2
  Smør en dyb 20 x 20 cm kageform. For bunden og siderne med bagepapir. Hæld polentablandingen i formen, dæk til, og sæt på køl i 3 timer for at lade den stivne.
 3. 3
  Forvarm en 5,3-liters airfryer til 200° i 3 minutter.
 4. 4
  Vend polentaen ud af formen, og skær den i 20 stave. Læg stavene på en bageplade, og drys med resten af parmesanen. Vend stavene undervejs, så alle sider bliver dækket, og spray derefter rundhåndet med olie.
 5. 5
  Træk forsigtigt skuffe og rist ud af airfryeren. Spray risten med olien, og læg polentastavene på. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Fortsæt ved 200°, og sæt uret på 15 minutter. Steg, til fritterne er gyldenbrune og sprøde. Vend dem halvvejs gennem stegetiden.
 6. 6
  Server polentafritterne drysset med flagesalt.