Sprøde polentafritter med ost
- 2 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
7.5 dl. | hønsebouilon - eller grøntsagsbouillon |
170 g | polenta (majsgryn) |
30 g | smør , hakket |
100 g | fintrevet parmesan |
- | flagesalt |
Sådan gør du
-
1Bring bouillonen i kog i en stor, dyb gryde. Tilsæt polentaen i en tynd, konstant strøm, og pisk, indtil blandingen kommer i kog. Skru ned på lav varme. Kog, mens du rører med en langskaftet træske eller et piskeris, i 10 minutter, indtil polentaen er tyk og blød. Rør smørret og 40 g af parmesanen i.
-
2Smør en dyb 20 x 20 cm kageform. For bunden og siderne med bagepapir. Hæld polentablandingen i formen, dæk til, og sæt på køl i 3 timer for at lade den stivne.
-
3Forvarm en 5,3-liters airfryer til 200° i 3 minutter.
-
4Vend polentaen ud af formen, og skær den i 20 stave. Læg stavene på en bageplade, og drys med resten af parmesanen. Vend stavene undervejs, så alle sider bliver dækket, og spray derefter rundhåndet med olie.
-
5Træk forsigtigt skuffe og rist ud af airfryeren. Spray risten med olien, og læg polentastavene på. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Fortsæt ved 200°, og sæt uret på 15 minutter. Steg, til fritterne er gyldenbrune og sprøde. Vend dem halvvejs gennem stegetiden.
-
6Server polentafritterne drysset med flagesalt.