Sprød salat med pocheret æg og sommergrønt
VEGETAR

Sprød salat med pocheret æg og sommergrønt

Smag på sommeren med en lækker salat med pocherede æg - her er mad nok til et helt måltid
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

2 hoveder hjertesalat
1 stk. pak choi
0.5 bundt radiser
6 stk æg måske kan du nøjes med 4
3 skiver surdejsbrød tykke
2 spsk. olie
- salt
1 spsk. lys eddike

Dilddressing

1 bundt dild frisk
2 spsk. mayonnaise
200 ml. creme fraiche 18%
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flydende honning
- salt
- peber


Sød-syltede rabarber

stilk rabarber
1 dl. lys eddike
1 dl. sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom eddike og sukker i en gryde og kog op, indtil sukkeret er opløst
  2. 2
    Skær rabarber i tynde skiver på skrå, kom dem i et skoldet glas og hæld syltelagen over Sæt rabarberne til side og lade dem trække i minimum et par timer. Opbevares herefter på køl i flere uger
  3. 3
    Hak dilden fint og rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til
  4. 4
    Riv surdejsbrødet i mundrette bider. Vend det i olie og drys salt på. Bag croutonerne i ovnen ved 200 C i ca. 8 min
  5. 5
    Vask hjertesalatbladene grundigt og riv bladene i mindre stykker
  6. 6
    Skær radiserne i kvarte på langs og snit pak choi fint. Anret alle grønsagerne tilfældigt på et fad.
  7. 7
    Kog vand i en gryde og tilsæt eddike
  8. 8
    Pochér æggene ved at lave en lille hvirvelvind i det let boblende vand og hæld forsigtigt et æg ad gangen ned i vandet. Lad ægget koge i vandet i ca. 3 min, indtil det tages op med en hulske
  9. 9
    Læg æggene på salatanretningen og drys dem med salt og peber Dryp dressing over det hele, fordel croutoner og frisk dild