Sprød salat med pocheret æg og sommergrønt
- 4 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
2 hoveder | hjertesalat |
1 stk. | pak choi |
0.5 bundt | radiser |
6 stk. | æg måske kan du nøjes med 4 |
3 skiver | surdejsbrød tykke |
2 spsk. | olie |
- | salt |
1 spsk. | lys eddike |
Dilddressing
1 bundt | dild frisk |
2 spsk. | mayonnaise |
200 ml. | creme fraiche 18% |
1 spsk. | citronsaft |
1 tsk. | flydende honning |
- | salt |
- | peber |
Sød-syltede rabarber
stilk | rabarber |
1 dl. | lys eddike |
1 dl. | sukker |
Sådan gør du
-
1Kom eddike og sukker i en gryde og kog op, indtil sukkeret er opløst
-
2Skær rabarber i tynde skiver på skrå, kom dem i et skoldet glas og hæld syltelagen over Sæt rabarberne til side og lade dem trække i minimum et par timer. Opbevares herefter på køl i flere uger
-
3Hak dilden fint og rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til
-
4Riv surdejsbrødet i mundrette bider. Vend det i olie og drys salt på. Bag croutonerne i ovnen ved 200 C i ca. 8 min
-
5Vask hjertesalatbladene grundigt og riv bladene i mindre stykker
-
6Skær radiserne i kvarte på langs og snit pak choi fint. Anret alle grønsagerne tilfældigt på et fad.
-
7Kog vand i en gryde og tilsæt eddike
-
8Pochér æggene ved at lave en lille hvirvelvind i det let boblende vand og hæld forsigtigt et æg ad gangen ned i vandet. Lad ægget koge i vandet i ca. 3 min, indtil det tages op med en hulske
-
9Læg æggene på salatanretningen og drys dem med salt og peber Dryp dressing over det hele, fordel croutoner og frisk dild