Spiresalat med stegt tofu
AFTENSMAD

Spiresalat med stegt tofu

Der er både ærteskud og lucernespirer i den flotte, farverige salat fyldt med lækker tofu, radiser, tomater og rødløg.
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g sort quinoa
200 g tofu
- olie
1 stk. fed hvidløg
- Lidt peber og salt
1 bakke ærteskud
1 håndfuld lucernespirer
4 stk. tomater
4 stk. aflange radiser
1 rødløg.

Dressing

4 spsk. olivenolie
2 tsk. limesaft
1 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  1. 1
    Kog quinoa efter anvisning.  
  2. 2
    Afdryp tofu, og skær den i skiver. Steg den et minut per side sammen med et flækket hvidløgsfed. Afkøl let.   
  3. 3
    Lav en bund af ærteskud på fad eller tallerkener. Skær tomater i både og radiser og løg i tynde skiver.  
  4. 4
    Anret dem sammen med quinoa og tofu.   
  5. 5
    Bland olie, limesaft og honning sammen, og smag til med salt og peber. Hæld det over salaten samt en håndfuld lucernespirer.

Tip!

Brug, hvad du har. I stedet for tofu kan du for eksempel servere stegt halloumi-ost til salaten. Eller kogte æg.