Spiresalat med stegt tofu

Der er både ærteskud og lucernespirer i den flotte, farverige salat fyldt med lækker tofu, radiser, tomater og rødløg.
Spiresalat med stegt tofu
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g sort quinoa
200 g tofu
- olie
1 stk. fed hvidløg
- Lidt peber og salt
1 bakke ærteskud
1 håndfuld lucernespirer
4 stk tomater
4 stk aflange radiser
1 rødløg.

Dressing

4 spsk. olivenolie
2 tsk. limesaft
1 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  1. 1.Kog quinoa efter anvisning.  
  2. 2.Afdryp tofu, og skær den i skiver. Steg den et minut per side sammen med et flækket hvidløgsfed. Afkøl let.   
  3. 3.Lav en bund af ærteskud på fad eller tallerkener. Skær tomater i både og radiser og løg i tynde skiver.  
  4. 4.Anret dem sammen med quinoa og tofu.   
  5. 5.Bland olie, limesaft og honning sammen, og smag til med salt og peber. Hæld det over salaten samt en håndfuld lucernespirer.

Tip!

Brug, hvad du har. I stedet for tofu kan du for eksempel servere stegt halloumi-ost til salaten. Eller kogte æg.  

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen, #forret, #salater og #vegetar