Solæg med løg, remoulade og kørvel

Solæg er en ærke-sønderjysk egnsret, som tager tid at lave, da æggene skal stå i saltlage i flere dage. Serveres traditionelt med en snaps.  
Solæg med løg, remoulade og kørvel
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk æg
3 spsk. fint salt
1 l. vand
1 stk. stort løg
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. piske-fløde
1 tsk. grov sennep
- kørvel

Sådan gør du

  1. 1.Kog æggene i 30 minutter.
  2. 2.Skyl i koldt vand, og rul æggene let på køkkenbordet, så skallen krakelerer.
  3. 3.Rør saltet ud i vandet i en skål, og kom æggene heri.
  4. 4.Stil i køleskabet i to døgn.
  5. 5.Skær løg i tynde skiver, og vend dem med salt i en skål.
  6. 6.Lad dem stå i 30 minutter.
  7. 7.Kram løgene bløde, og skyl dem helt fri for salt.
  8. 8.Rør mayonnaise, fløde og sennep sammen, og vend med løgene.
  9. 9.Pil æggene, og skær dem lige over.
  10. 10.Server med løg, remoulade og kørvel.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #få ingredienser, #vegetar og #påske